Izložba „101 vaskršnje stakleno jaje“

by Vesna Lapčić

Održana izložba “101 vaskršnje stakleno jaje – za stotine blistavih osmeha” koja je trajala od 22. aprila do 27. aprila, a održavala se u beogradskom hotelu “Amsterdam”. Autor izložbe je Jelena Borovčanin.

„U protekloj godini koju je obeležila izolacija i samoća, došla sama na ideju da izradim jaja od stakla, a samim tim i pomognem onima kojima je pomoć najpotrebnija jer naše je samo ono što od srca darujemo. Tako je ideja o izložbi koja je humanitarnog karaktera dobila smisao upravo kroz postavku “101 vaskršnje stakleno jaje – za stotine blistavih osmeha” koja je trajala od 22. do 27. aprila u hotelu “Amsterdam”. Deo prikupljenih sredstava od prodaje namenjen je deci bez roditeljskog staranja i ometenoj u razvoju koji su štićenici Doma u Sremčici. Veliku pordšku pruzili su i NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i NJ.K.V. Princeza Katarina Karadjordjvić koji su veliki donatori srpskog naroda“, izjavila je Jelena Borovčanin.

A kako je Jelena došla na ideju da kreira različita dela od delića stakla pročitajte na sledećem linku: Slike od stakla – pozitivni motivi za svaki prostor

 

Related Posts