AXA i Microsoft udružuju snage u izgradnji digitalne zdravstvene platforme

by Vesna Lapčić

Evropski gigant osiguranja AXA najavio je da pokreće digitalnu zdravstvenu platformu u partnerstvu sa Microsoftom, piše HelloWorld.rs.

Platforma sledi uspešnu pilot šemu u Nemačkoj i Italiji, koja je uključivala alat za samoprocenu, telekonsultacije i rezervaciju termina za medicinskog kućepazitelja.

Uvođenje je planirano za Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgiju, Španiju i Švajcarsku do 2022. godine, a zatim slede ostale zemlje širom sveta. Platforma će se oslanjati na tehnologiju Microsoft Cloud for Healthcare, uključujući Azure API for Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR), koji omogućava uvid u zdravlje pacijenta bez ugrožavanja privatnosti pacijenta.

Dugoročno, cilj joj je da omogući integraciju nezavisnih usluga, sa ambicijom da stvori otvorenu, globalnu uslugu za pružaoce zdravstvenih usluga i pacijente, bez obzira da li su kupci AXA aplikacije.

Zašto je to važno

Platforma je namenjena povezivanju digitalnih zdravstvenih usluga koje AXA nudi svojim klijentima sa uslugama koje uključuju alat za samoprocenu i prevenciju, medicinskog kućepazitelja, interfejs za telekonsultacije, trezor digitalnih dokumenata, usluge kućne nege (npr. Dostava lekova) ili direktorijum zdravstvenih radnika. Takođe ima za cilj bolju organizovanost zdravstvenih usluga radi poboljšanja istraživanja, lečenja i prevencije bolesti.

AXA kaže da je ekosistem prilagođen ponudi nege i specifičnostima lokalnih zdravstvenih mreža. U budućnosti Microsoft i AXA planiraju da sarađuju sa partnerima kako bi dalje obogatili platformu i pružili usluge sa dodatom vrednošću svim zainteresovanim stranama.

Široka primena

Ranije ove godine, poljska kompanija Telemedico zatvorila je krug finansiranja serije A od 5,5 miliona evra za proširenje funkcionalnosti svoje platforme SaaS, nudeći virtuelne konsultacije sa lekarima, trijaža sa svim napajanjem, skladištenje medicinskih podataka i onlajn sistemom za rezervaciju ličnih podataka zakazivanja i testovima krvi. Platformu koriste osiguravajuće kompanije, uključujući AXA, Allianz, Generali i Metrored.

U međuvremenu, 2020. godine AXA Asia najavila je da će ponuditi besplatne telekonsultacije za približno 6,5 miliona ljudi u Aziji kroz strateški savez sa Tencent Trusted Doctors, najvećim dobavljačem medicinskih usluga na mreži u Kini.

Izvršni direktor Thomas Buberl, rekao je: „U mnogim zemljama fragmentacija, složenost i troškovi zdravstvenih sistema predstavljaju prepreku pristupu nezi. Ovaj novi ekosistem usluga koji smo razvili sa Microsoftom moćna je poluga koja korisnicima pruža pristup najboljim zdravstvenim rešenjima. “

Jean-Philippe Courtois, izvršni potpredsednik i predsednik Microsoftove globalne prodaje, rekao je: „Microsoft je ovom projektu doneo najnaprednije mogućnosti u svojoj tehnologiji Cloud for Healthcare mašinskom učenju . Pomogli smo da AXA izgradi sigurnu platformu koja omogućava partnerstvo sa kliničkim partnerima i nezavisnim dobavljačima. Naš široki portfolio Azure usluga povezaće korisnike sa širokim spektrom digitalnih usluga i plejera. Ova kombinacija mogućnosti i veština kompanija AXA i Microsoft je prava prednost. “

Pročitajte još o platformi Telemedico. 

Related Posts