Trampov novi medijski biznis ne proizvodi ništa, a procenjen na 10 milijardi $

by Vesna Lapčić

U SAD je izgleda sve moguće pa i da imaš samo registrovanu firmu koja vredi milijarde dolara. Naravno, pod uslovom da si bivši američki predsednik. Medijska kompanija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa – Trump Media and Technology Group, ne proizvodi ništa, ali je već procenjena na 10 milijardi dolara, pre jednom izveštaju. Ranije je objavljeno da će Tramp sledeće godine pokrenuti novu društvenu mrežu nazvanu simbolično „Truth Social“ u želji da se bori protiv dominacije „Big Tech“ kompanija iz Silicijumske doline.

Kompanija će se navodno baviti društvenim medijima, i iako ne postoje nikakve akcije u vezi sa poslovanjem, investitiri su spremni da „postaknu“ ovaj poduhvat.

Nakon ovog izveštaja, verovatno se Donald Tramp smeje poslovnim stručnjacima koji su ranije, kako je objavljeno, ismevali njegov novi poduhvat na društvenim mrežama – striming video sadržaja – karakterišući ga kao „izuzetno visok rizik“ i „samo vibracije“ bez detaljnog poslovnog plana.

Truth Social je samo jedan deo Trampove nove kompanije, kako su je nazvali „nove medijske elektrane“ koja će se takmičiti sa Netfliksom i kompanijom Disney, ali i Amazonom i Google u pogledu web hosting uslugama, objavili su ranije mediji.

Kompanija planira da bude listirana na berzi spajanjem sa Digital World Acquisition Corp, kompanijom osnovanom da kupuje obećavajuće start-up kompanije, Procenjuje se da bi taj dogovor mogao da vredi 825 miliona dolara.

Foto: Pixabay.com

Related Posts