Home BIZ Info Srpska kompanija HTEC Group akvizirala jedan od vodećih svetskih dizajn studia iz Silicijumske doline

Srpska kompanija HTEC Group akvizirala jedan od vodećih svetskih dizajn studia iz Silicijumske doline

by Vesna Lapčić

HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, koja je osnovana u Beogradu a ima sedište u San Francisku, danas je objavila akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, koja je globalno priznata kao jedan od najboljih produkt dizajn studija.

Ovo je treća i strateški najvažnija akvizicija kompanije HTEC Group. Pored toga što će dodatno osnažiti već razvijene kapacitete za razvoj digitalnih proizvoda, ova akvizicija za HTEC Group znači i to da sada globalno zapošljava preko 1000 ljudi, od kojih je preko 850 u Srbiji a 150 u SAD-u, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji. U kompaniji su uvereni da ce udvostručiti svoje poslovanje i naredne godine i dodatno ubrzati globalnu ekspanziju.

Od svog osnivanja 2008. godine, kao startapa u okviru Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, kompanija je ostvarila neverovatne rezultate i godinama najbrži rast u regionu, pa je tako u poslednje dve godine narasla četiri puta sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Momentum kao najveću vrednost donosi dvodecenijsku ekspertizu, reputaciju i najkvalitetnije metodologije u dizajniranju digitalnih proizvoda, koja će HTEC-u pomoći da transformiše industrije i poslovanje svojih klijenata, kao i da svojim inovativnim digitalnim rešenjima unapredi kvalitet života ljudi širom sveta. U portfoliju kompanije Momentum se nalazi 40 kompanija sa Fortune 500 liste, kao i mnogobrojni zanimljivi startapovi, a svojim klijentima širom sveta je pomogla da dostignu ukupnu vrednost od preko 40 milijardi dolara.

Osnovan 2002. godine u Silicijumskoj dolini, Momentum Design Lab je jedan od pionira u UX, CX, i produkt dizajnu, koji danas ima globalno prisustvo preko svojih kancelarija u San Mateu, Njujorku, Sidneju i Londonu. Pet godina za redom, kompanija je rangirana kao prva u svetu iz oblasti UX dizajna na popularnoj biznis platformi Clutch. Sa ekspertizom razvoja digitalnih proizvoda u domenu finansija, zdravstva, marketing tehnologija, medija i zabave, softverskih rešenja i proizvoda široke potrošnje, Momentum će upotpuniti postojeće inženjerske kompetence HTEC-a u istim oblastima.

You may also like