Srpska kompanija HTEC Group akvizirala jedan od vodećih svetskih dizajn studia iz Silicijumske doline

by Vesna Lapčić

HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, koja je osnovana u Beogradu a ima sedište u San Francisku, danas je objavila akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, koja je globalno priznata kao jedan od najboljih produkt dizajn studija.

Ovo je treća i strateški najvažnija akvizicija kompanije HTEC Group. Pored toga što će dodatno osnažiti već razvijene kapacitete za razvoj digitalnih proizvoda, ova akvizicija za HTEC Group znači i to da sada globalno zapošljava preko 1000 ljudi, od kojih je preko 850 u Srbiji a 150 u SAD-u, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji. U kompaniji su uvereni da ce udvostručiti svoje poslovanje i naredne godine i dodatno ubrzati globalnu ekspanziju.

Od svog osnivanja 2008. godine, kao startapa u okviru Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, kompanija je ostvarila neverovatne rezultate i godinama najbrži rast u regionu, pa je tako u poslednje dve godine narasla četiri puta sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Momentum kao najveću vrednost donosi dvodecenijsku ekspertizu, reputaciju i najkvalitetnije metodologije u dizajniranju digitalnih proizvoda, koja će HTEC-u pomoći da transformiše industrije i poslovanje svojih klijenata, kao i da svojim inovativnim digitalnim rešenjima unapredi kvalitet života ljudi širom sveta. U portfoliju kompanije Momentum se nalazi 40 kompanija sa Fortune 500 liste, kao i mnogobrojni zanimljivi startapovi, a svojim klijentima širom sveta je pomogla da dostignu ukupnu vrednost od preko 40 milijardi dolara.

Osnovan 2002. godine u Silicijumskoj dolini, Momentum Design Lab je jedan od pionira u UX, CX, i produkt dizajnu, koji danas ima globalno prisustvo preko svojih kancelarija u San Mateu, Njujorku, Sidneju i Londonu. Pet godina za redom, kompanija je rangirana kao prva u svetu iz oblasti UX dizajna na popularnoj biznis platformi Clutch. Sa ekspertizom razvoja digitalnih proizvoda u domenu finansija, zdravstva, marketing tehnologija, medija i zabave, softverskih rešenja i proizvoda široke potrošnje, Momentum će upotpuniti postojeće inženjerske kompetence HTEC-a u istim oblastima.

Related Posts