Things Solver, inovativna kompanija iz Srbije postala deo Asseco SEE Grupe

by Vesna Lapčić

Things Solver, inovativna kompanija iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom (AI) postala je deo međunarodne Asseco SEE Grupe (ASEE).

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje postaju ključni deo konkurentnosti u rešenjima za poslovanje i svakodnevni život kroz različite aplikacije i usluge koje koristimo. Srbija se može pohvaliti velikim brojem uspešnih projekata i kompanija koje se bave popularizacijom i razvojem veštačke inteligencije. Jedan od priznatih domaćih primera iz ovog domena je Things Solver – mlada domaća kompanija, čiji je potencijal upravo prepoznala IT kompanija ASEE. Inovativna rešenja kompanije Things Solver danas se koriste u Evropi i Severnoj Americi u sektoru telekomunikacija, maloprodaji i bankarstvu.

“Misija kompanije Things Solver je uvek bila da obezbedi vrednost preduzećima kroz tehnološke inovacije i otkrivanje mogućnosti za rast. Zadovoljstvo nam je, a ujedno i priznanje što je ASEE Grupa prepoznala naše petogodišnje uspešno poslovanje i potencijal za dalji rast unutar Grupe. Čvrsto verujem da će naš zajednički rad na proizvodima i uslugama zasnovan na naprednoj analitici i obradi podataka pružiti dodatnu vrednost unapređenju poslovanja u mnogim domenima, uključujući bankarstvo, maloprodaju i elektronsku trgovinu“, rekao je Darko Marjanović, direktor kompanije Things Solver.

ASEE Grupa deo je Asseco Grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj i Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Asseco Grupa prisutna je u više od 55 zemalja sveta (većina evropskih zemalja, Izrael, SAD, Afrika, Japan i Kanada) sa više od 27.000 zaposlenih.

Pjotr Jelenski, generalni direktor ASEE ovim povodom je istakao: „Kao kompanija usredsređena na praćenje tržišnih trendova širenjem ponude kvalitetnih rešenja kroz primenu savremenih tehnologija i inovacija, veoma smo zadovoljni što je Things Solver postao deo ASEE Grupe. Sa novim članom Grupe, omogućićemo klijentima da na još efikasniji način unapredeslovanje kroz podatke primenom softverskih rešenja koja omogućavaju dublji uvid u podatke, prediktivnom analizom i generisanjem poslovnih preporuka, što za rezultat ima bolje razumevanje klijenata, poslovnog potencijala i mogućnosti za rast“.

Ovom akvizicijom i uvek u korak sa industrijskim trendovima i potrebama tržišta, ASEE odlučno nastavlja svoje poslovanje kao dugoročan i pouzdan partner klijentima kroz kontinuirano unapređivanje i proširivanje ponude i stručnosti.

 

Related Posts