Švajcarska kripto banka sada čuva i NFT

by Vesna Lapčić

SEBA Banka, vodeća globalna kripto banka osnovana u Švajcarskoj, koja pojednostavljuje pristup ekonomiji digitalnih sredstava kroz paket  bankarskih usluga, lansirala je institucionalno rešenje za čuvanje NFT-ova sa svim bezbednosnim merama.

Tržište NFT nastavlja da se, kako su saopštili u ovoj banci, razvija i sazreva – sa 2,2 miliona jedinstvenih investitora u trećem kvartalu 2022. godine, što predstavlja rast od 36% u odnosu na isti period 2021. Platforma SEBA banke sada omogućava svojim klijentima, bilo pojedincima ili institucijama, da bezbedno skladište bilo koji NFT baziran na Ethereum-u (ERC-721), uključujući poznate kolekcije kao što su Bored Apes, CryptoPunks i Clone Ks.

Urs Berneger, ko-šef odeljenja za tržišta i investiciona rešenja SEBA banke, rekao je: „Kao licencirana i regulisana švajcarska banka sa osnovnom kompetencijom u oblasti kriptovaluta i digitalne imovine, omogućavamo svim našim klijentima da bezbedno rukuju tradicionalnom i digitalnom imovinom. Imamo znanje, uspostavljene procese, i iznad svega, rešenje za čuvanje koje je sertifikovano po ISAE 3402 i koje su ustanovili nezavisna tela. Raspon usluga u kombinaciji sa najvišim bezbednosnim standardima čini ponudu usluga SEBA banke jedinstvenom i veoma smo zadovoljni što možemo da podržimo naše klijente svojom stručnošću u proširenju naše usluge nudeći NFT starateljstvo.“

SEBA banka podržava niz regulisanih usluga, uključujući trgovanje sa više od 16 kriptovaluta, istaknuta rešenja za investiranje u digitalnu imovinu, rešenja za kredite i pozajmice, kripto ulaganje i čuvanje na institucionalnom nivou.

Related Posts