Najplaćeniji modeli današnjice – zarađuju i do 40 miliona $ godišnje

by Vesna Lapčić

Na prvom mestu modela koji zarađuju najviše na svetu nalazi se Kendal Džener. Ona godišnje inkasira 40 miliona dolara, a ujedno je jedna od onih koja ima najviše pratilaca na instragramu.

Krisi Tajgen je drugi najplaćeniji model na svetu sa godišnjom zaradom od 39 miliona dolara. Zahvaljujući popularnosti na društvenim medijima, nekadašnje lice sa naslovne strane Sports Illustrated, ima i svoj šou, a kreira i odeću za kuvare. Uz to je izdala i drugu knjigu o kuvanju.

Sledeća na listi je Žizel Budšen, model, glumica i producent iz Brazila, sa zaradom od 35 miliona dolara. Njena karijera je počela još devedesetih, a pojedini je nazivaju jedinim pravim supermodelom današnjice. Od 2000. do 2007. bio je jedna od Woman Secreet anđela, a glumila je u filmu Luka Besona „Taksi“ i „Đavo nosi Pradu“.

Ko su najmoćnije žene sveta?

 

Britanski model Rozi Hantignton – Vajtli zarađuje godišnje 32 miliona dolara, a poseduje i svoju liniju šminke koju radi u saradnji sa brendom Mark and Spencers.

Brazilka Andrijana Lima, nekada srpska snajka, na petoj je poziciji po zaradi od 31 milion dolara. Viktorijin anđeo se modelingom bavi još od osnovne škole. Dugo godina je bila zaštitno lice kozmetičke linije Maybelline.

Ostatak liste 15 najplaćenijih modela možete da pogledate na sledećem LINK-u.

Foto: Pixabay.com/Iphonewallpaperworld.com (Kendal Jenner)

Related Posts