Komisija za hartije od vrednosti upozorila na visokorizične investicije

by Vesna Lapčić

Кomisija za hartije od vrednosti je objavila upozorenje potencijalnim investitorima u vezi sa ulaganjem u binarne opcije i druge visokorizične investicije, ukazujući da svako ko učestvuje u trgovanju tim finansijskim instrumentima to radi na sopstveni rizik.

U saopštenju Komisije je navedeno da društva koja nude trgovanje binarnim opcijama i drugim visokorizičnim finansijskim instrumentima i reklamiraju taj vid ulaganja na društvenim mrežama, po pravilu nemaju dozvolu Кomisije, nemaju sedište kao ni poslovnu jedinicu na teritoriji Srbije, niti njihov rad nadzire relevantno regulatorno telo.

To su razlozi, kako je objašnjeno, što se kupovina binarnih opcija, finansijskih ugovora za razlike u ceni i proizvoda sa polugom ne preporučuje licima bez znanja i iskustva u trgovanju finansijskim instrumentima.

Samo investiciona društva koja imaju dozvolu Кomisije mogu da pružaju investicione usluge u Srbiji, a njihov spisak je dostupan na internet stranicama Кomisije: www.sec.gov.rs.

Građani treba da, ukoliko im investicione usluge ponudi neko investiciono društvo koje nije na tom spisku, da o tome obavestite Кomisiju.

Foto: Pixabay.com

Related Posts