Fanatics – buduća najvrednija sportska digitalna platforma na svetu

by Vesna Lapčić

Kompanija za sportsku e-trgovinu Fanatics brzo raste, ali još uvek nije ni blizu onoga gde želi da bude. Nedavno je kompanija rekla da je dostigla procenjenu vrednost od 27 milijardi dolara, ali želi da preraste u imperiju od 100 milijardi dolara u narednih 10 godina.

Njegov nedavni krug finansiranja, koji je uključivao 320 miliona dolara iz NFL-a, čini njegove investitore optimističnim.

NFL, MLB, NBA, NHL, MLS i sindikati raznih igrača imaju kombinovani udeo u Fanatics-u vredan pet milijardi dolara, kažu ljudi upoznati sa poslovanjem kompanije.

Fanatics je glavni centar za sportsku robu kao što su dresovi i druga odeća, kao i kućni, kancelarijski i automobilski proizvodi za široku potrošnju a u vezi su sa sportom. Kompanija se širi i na onlajn sportsko klađenje.

Generalni direktor Majkl Rubin je ohrabren i kaže da je u misiji da osvoji oblast elektronske trgovine u sportu i šire.

„Ja sam 100% posvećen cilju da od Fanatica napravim najneverovatniju sportsku digitalnu platformu na svetu“, rekao je Rubin na konferenciji u martu.

Fanatics planiraju da ostvare šest milijardi dolara prihoda u 2022, a sedam milijardi dolara sledeće godine, saznaje CNBC iz izvora koji su upoznati sa poslovanjem kompanije.

PRIČA O LINDT-U ČUVENOM PROIZVOĐAČU ČOKOLADE IZ ŠVAJCARSKE KOJI JE OTVORIO PRODAVNICU U BEOGRADU

Firme uključujući Fidelity, Thrive Capital, Franklin Templeton i Neuberger Berman su među investitorima. Pridružili su se investicionoj firmi SoftBank i kineskom gigantu za e-trgovinu Alibaba Group.

NFL legenda Pejton Mening je investitor. Zabavljač Shavn “Jay-Z” Carter pridružio se kao investitor u avgustu. Hip-hop zvezda Lil Bejbi, osnivač Della Majkl Del i Džozef Cai, suosnivač Alibabe i vlasnik Brooklin Netsa, takođe su investitori.

Pored toga, Silver Lake, Insight Partners i kompanija za zabavu Endeavor su investitori u Fanatics-ovom posao sa trgovačkim karticama vrednim 10 milijardi dolara.

Ipak, kompanija ne planira da ove godine izađe na berzu.

 

Related Posts