Osiguranje za privatne kolekcionare slika

by Vesna Lapčić

Italijanski osiguravač Generali najavio je lansiranje osiguranja privatne kolekcionare umetničkih dela na austrijskom tržištu.

Saradnjom sa ARTE Generali, globalnom poslovnom jedinicom Generalija sa sedištem u Minhenu specijalizovanom za osiguranje umetničkih dela, „Generali sada nudi austrijskim privatnim klijentima jedinstvena rešenja za pokrivanje štete na umetničkim delima. Obezbeđeno je osiguranje za uništenje, štetu na umetničkom delu i gubitak.

PRIČA O „PORTRETU ADELE BLOCH BAUER I“ GUSTAVA KLIMTA

„Sa ARTE Generali, imamo jedinstvenu tehničku, umetničku i digitalnu ekspertizu koja prati naše klijente tokom celog života, u oblasti umetnosti“, rekao je Valter KUPEC, zadužen za osiguranje imovine/nesreće Generali Versicherung AG.

Žan GAZANKON, generalni direktor ARTE Generali je rekao da je Austrija vekovima bila sinonim za vrhunsku umetnost. „Veliki umetnici iz Austrije su oblikovali umetničku scenu u Evropi. Ovde privatne kolekcije, muzeji i galerije uživaju svetski ugled. Oduševljen sam što je ARTE Generali sada u mogućnosti da predstavi do sada jedinstven koncept umetničkog osiguranja sa Generali Versicherung u Austriji“, rekao je on.

Foto: Pixabay.com

Related Posts