AXA osiguranje ulaže pola milijarde evra u pošumljavanje

by Vesna Lapčić

Osiguravajuća kuća AXA sa sedištem u Parizu objavila je novi plan čiji je cilj očuvanje biodiverziteta kroz borbu protiv smanjenja šuma. Za zaštitu ovog ekosistema, AXA će investirati pola milijarde evra u projekte pošumljavanja u zemljama u razvoju.

U ovoj kompaniji su takođe saopštili da će pooštriti kriterijume prilikom investiranja i osiguranja industrija koje aktivno učestvuju u smanjenju šuma poput uzgajivača soje, palminog ulja, stoke, prerađivača drveta. U ovoj svetskoj osiguravajućoj kući smatraju da je krčenje šuma dvostruki gubitak za klimu jer su šume najbolje za smanjenje CO2.

AXA se pridružila World Heritage Sites inicijativi koju je lansirala UN Principi za održivo osiguranje i Svetski ekonomski forum.

„Šume čine 80 odsto biodiverziteta na Planeti i igraju esencijalnu ulogu u borbi protiv klimatskih promena. AXA je bila pionir u finansijskoj industriji još 2013. kada je uvela određene restrikcije prema neodrživoj proizvodnji palminog ulja. Ponosni smo na proširenje naše posvećenosti i nove mere u borbi protiv krčenja šuma i njihovoj zaštiti“, rekao je Tomac Buberl, CEO AXA osiguranja.

Foto: Pixabay.com

Related Posts