Ana Drašković nova direktroka za region SEE kompanije VISA

by Vesna Lapčić

Kompanija Visa, svetski lider u digitalnim plaćanjima, imenovala je Anu Drašković kao novu potpredsednicu i generalnu direktorku za region jugoistočne Evrope (SEE). Ana dolazi na novu poziciju iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gde je pratila razvoj poslovanja banaka u više od 70 zemalja. Pre toga, bila je na rukovodećim pozicijama u KPMG-u, ali i startap ekosistemima, gde je radila na transformaciji platne industrije i podsticanju inovacija i preduzetništva.

„Izuzetna je privilegija preuzeti ovako važnu ulogu u kompaniji Visa i doprineti daljem unapređenju njene pozicije kao pouzdanog pokretača trgovine u SEE regionu. Radujem se saradnji sa Visa timom, partnerima i našim klijentima, u kojoj ćemo zajedno doprineti progresivnom usvajanju digitalnih plaćanja i razvijanju inovacija u oblastima života gde postoji potreba za jednostavnim, brzim i sigurnim platnim transakcijama“, rekla je Drašković.

Kompanija Visa imenovala je i Kristinu Doros za Višu potpredsednicu i regionalnu menadžerku za Centralnu i Jugoistočnu Evropu. Kristina će biti odgovorna za upravljanje poslovanjem kompanije Visa u 17 zemalja jugoistočne Evrope, centralne Azije, Kavkaza, Ukrajine i Moldavije. Sa više od 20 godina iskustva u vodećim finansijskim kompanijama i institucijama, Kristina se pridružila kompaniji Visa 2016. godine, gde je na visokim menadžerskim pozicijama upravljala Visa proizvodima i uslugama u CISSEE regionu, kao i u Kavkazu i Centralnoj Aziji.

 

Related Posts