Adacta Fintech pokrenula projekte u Nemačkoj i Mađarskoj tokom krize

by Vesna Lapčić

Adacta Fintech, vodeći provajder poslovnog softvera za osiguravajuće kuće u regionu radi punom brzinom uprkos krizi izazvanoj korona virusom, jer mnogi kupci prebacuju fokus kada su u pitanju projekti digitalizacije.

Korona ne zaustavlja digitalnu transformaciju. Upravo suprotno, kompanije koje su se tome posvetile sada udvostručuju svoje napore“, rekao je Boris Bajić, CEO Adacta Fintech. „Ni trenutna ograničenja putovanja i kontakta ne zaustavljaju naše timove“, dodao je. IT profesionalci su navikli da rade u mešovitim onlajn timovima sa kupcima, a rad na daljinu je već deo svakodnevne rutine.

Ova rutina se isplati tokom aktuelne krize. Pre samo nekoliko dana Adacta Fintech i osiguravajući partner Deutsche Bahn-a, Deutsche Verkehrs-Assekuranz-Vermittlungs-GmbH (DVA), započeli su rad na fazi implementacije modernog jezgarnog sistema. Do 2022. godine svi glavni poslovni procesi biće obrađivani u potpunosti digitalno – od pripreme ponuda, kroz upravljanje polisama i potraživanjima, do isplate i naplate.

Pre nekoliko dana Adacta Fintech je takođe pokrenula velike projekte u Mađarskoj sa dve velike EU osiguravajuće grupe – uključujući mađarsku filijalu nemačke Signal Iduna Group. Oba partnera i Adacta Fintech rade na daljinu zbog pandemije. Stoga se početni sastanak odvijao onlajn – sa učesnicima iz više od 280 matičnih kancelarija iz pet zemalja.

Zahvaljujući dokazanoj tehnologiji clouda i stabilnoj komunikacionoj infrastrukturi, Adacta Fintech uverava sve svoje klijente da će se njihovi projekti nastaviti uprkos pandemiji i da će rokovi biti ispoštovani.

Related Posts