Troškovi o kojima treba da mislite prilikom organizacije venčanja

by Vesna Lapčić

Foto:Pixabay.com

Došao je i taj dan. Odlučili ste da stanete na ludi kamen, i sada je na redu organizacija venčanja. Da li vas zaboli glava kada pomislite šta sve treba da uradite i na šta sve treba da potrošite novac?

Naravno da svi žele da njihovo venčanje bude venčanje iz snova, ali žele i da prođu što povoljnije mogu. Koji su to sve troškovi o kojima treba da mislite prilikom organizacije venčanja, saznajte u daljem tekstu.

Prostor kao najbitnija stavka

Prvi trošak koji dođe na red prilikom organizacije venčanja je prostor. Treba pronaći salu koja će odgovarati vašem ukusu i broju zvanica, a da se pritom uklapa u vaš budžet. Sala koju odaberete treba da bude elegantna i raskošna, a pritom i prijatna, budući da ćete se u njoj veseliti do kasno u noć. Vaše venčanje je vaš veliki dan i treba ga označiti kako dolikuje.

Ukoliko organizujete svoju svadbu u Beogradu, sigurno ćete naći salu po vašem izboru. Pre svega u prestonici uvek imate najveći izbor, a pored toga sale za venčanja u Beogradu su najelegantnije i najluksuznije.

Broj zvanica utiče na celu organizaciju

Takođe, još jedna bitna stavka oko koje treba da se odlučite jeste broj zvanica. Broj ljudi koje želite kraj sebe na vaš magičan dan direktno utiče na troškove koje ćete morati da snosite. Porazmislite o budžetu kojim raspolažete i na osnovu njega se odlučite za broj zvanica. Odlučite da li će to biti samo vaša porodica i bliski prijatelji, ili možete sebi da priuštite i da taj krug malo proširite.

Foto: Pixabay.com

Hrana i piće – mudro izaberite jelovnik

Zatim na red dolaze hrana i piće. Izbor jelovnika je još jedna od stavki zbog koje se budući mladenci često hvataju za glavu. Treba izabrati odgovarajući jelovnik po pristupačnoj ceni. Naravno da za svoje venčanje želite što raskošniju trpezu, ali sa porastom izbora na trepzi, raste i cena. Međutim, nije uvek najskuplji meni i najbolji. Ponekad i skromnija trpeza može biti pravi užitak za sva čula, ako su jela napravljena sa veštinom a sastojci u njima skladno uklopljeni.

Torta – zvezda svadbene trpeze

Još jedna stvar na koju treba da mislite kada organizujete svoje venčanje jeste torta. Torta mladencima često zadaje toliko muka! Kako treba da izgleda, koliko treba da bude velika, koji ukus odabrati? Izbor je neograničen, a na vama je da odaberete tortu koja će oduševiti goste i svojim izgledom, a i ukusom.

Muzika utiče na atmosferu

Neizostavan deo svakog veselja je zasigurno muzika. Izaberite muziku koja je po vašem ukusu, ali koja će i razveseliti goste i naterati ih da zaigraju. To može biti neki bend, dj, trubači, tamburaši, pa čak i gudački kvartet, ako više volite klasičnu muziku. Vi najbolje poznajete ukus vaših gostiju!

Venčanica i odelo

Još jedan neizostavan trošak prilikom organizacije venčanja. Ako planirate da kupite venčanicu, spremite se na veliki trošak. A šta ako imate ograničen budžet? Srećom, postoji i opcija iznajmljivanja venčanica, a danas postoje i sale za venčanja koje u okviru svoje ponude nude usluge iznajmljivanja venčanica za mladu, a i odela za mladoženju. Tu su naravno i burme, ostali nakit, šminka, frizura… Kada budete birali odeću, šminku i frizuru za vaše venčanje, ne zaboravite: vi ste zvezde ovog dana, zaslužujete da zasijate u punom sjaju!

Foto: Unsplash

Pozivnice – neka maštaju o vašem venčanju

A sada kada ste odredili datum i spremili prostor, vreme je da pošaljete pozivnice. Izaberite nešto unikatno i elegantno, što će se uklapati u ceo stil vašeg venčanja i što će zaintrigirati zvanice. Neka maštaju kako će vaše venčanje izgledati!

Najslađi je medeni mesec

I na kraju najslađi od svih – medeni mesec. Ovo je još jedan od brojnih troškova koje jedno venčanje sa sobom nosi. Ali složićemo se da bismo svi na njega potrošili i najveći deo svog budžeta. Postoji bezbroj mogućnosti kada se radi o destinacijama za medeni mesec, ali za koju god destinaciju da se odlučite, ono što je najbitnije jeste da ste samo vas dvoje zajedno.

Mnogo je stavki na koje treba misliti prilikom organizacije venčanja. Mi se nadamo da vam je naš tekst pomogao da saberete misli, a vi ne zaboravite da je najvažnije da na ovaj dan vi uživate i veselite se sa svojim najbližima!

 

Related Posts