Koliko vrede noge Kristijana Ronalda?

by Vesna Lapčić

Fudbal je jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Očekuje se da će do pet milijardi ljudi gledati Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. u Kataru. To je otprilike polovina svetske populacije.

Osiguranje delova tela u svetu slavnih nije novost, već jedinstven oblik osiguranja. Čitava svrha kupovine osiguranja dela tela je da se nadoknadi svaki izgubljeni prihod ako osoba više ne može da koristi taj deo tela za zaradu zbog povrede, oštećenja, ožiljaka, oštećenja ili gubitka. Ovo se odnosi na sportske zvezde, zvezde zabave i može da pokrije delove tela, pa čak i glas zvezde, piše Svijetosiguranja.eu.

Šanse za povredu su uvek velike kada igrate na elitnom nivou. Zbog toga mnogi sportisti osiguravaju svoje delove tela. Hajde da pogledamo fudbalere sa najskupljim osiguranjem delova tela.

Šta je osiguranje delova tela?

Kada je u pitanju osiguranje, svi znamo da postoji za mnoge stvari, ali za deo tela? To je zaista nešto posebno. Osiguranje delova tela je posebna vrsta invalidskog osiguranja koja pruža mogućnost da se spreči finansijska propast ako je osoba nesposobna za rad.

Osiguranje delova tela nije dostupno široj javnosti jer ga ne pružaju tradicionalni osiguravači i veoma je personalizovano. Međutim, nema razloga zašto ga ne možete kupiti ako ga možete priuštiti!

Fudbaleri sa osiguranim delovima tela

Lionel Mesi (Noge): Svaki put kada mali mađioničar dodirne loptu levom nogom, ceo svet stane i posmatra. Kapiten Argentine ima najskuplje osiguranje delova tela u sportu, sa polisom na levoj nozi od 900 miliona dolara. Napadač PSŽ-a čini poslednji pokušaj da osvoji najpoželjniji trofej u fudbalu, koji mu je izmicao tokom cele karijere.

Kristijano Ronaldo (Noge): Portugalac je najpopularniji na svetu. Njegov naporan rad, dribling i zapanjujuća završna obrada učinili su ga jednim od najboljih fudbalera na svetu. Sa ovim izvanrednim veštinama, šanse za povredu su uvek veće. Međutim, 2009. godine Real Madrid je kupio polisu osiguranja za noge svoje zvezde za oko 144 miliona dolara.

Dejvid Bekam (Noge): Najmoderniji fudbaler koji je ikada igrao ovu igru takođe ima jednu od najskupljih polisa osiguranja. Dejvid je 2006. odlučio da osigura obe noge za neverovatnih 195 miliona dolara. Kasnije je nadogradio svoje osiguranje da pokrije celo telo za oko 225 miliona dolara. Takođe je verovatno jedan od najbogatijih sportista na svetu.

Geret Bejl (Noge): Bejl je poznat po svom jedinstvenom stilu i igri. Njegov eksplozivni tempo plaši defanzivce. Da bi se zaštitio od povreda koje su završile karijeru, Geret Bejl ima oko 100 miliona evra osiguranja nogu. Velška legenda je sa Real Madridom osvojila jedno prvenstvo u La Ligi i četiri Lige šampiona. Iako je na zalasku karijere, nadamo se da će značajno uticati na predstojeće Svetsko prvenstvo.

Manuel Nojer (Ruke): Ruke su njegovo oružje kao golmana. A da biste bili jedan od najboljih na svetu, potrebne su vam jake ruke da biste se nosili sa sportskim situacijama. 2014. godine Manuel Nojer, živa legenda i jedan od najboljih golmana sveta minhenskog Bajerna, osigurao je ruke na 3,5 miliona dolara.

Iker Kasiljas (Ruke): Iker Kasiljas, španska legenda i jedan od najboljih golmana na svetu, odlučio je da se povuče u avgustu 2020., ali je osigurao ruke na 10 miliona dolara. Jednom se Kasiljas našalio pošto je pristao na polisu osiguranja: „Ako ako Povredio sam koleno, ponašaću se kao da me boli ruka.“

Fudbal je rat na terenu. Dve strane se bore jedna protiv druge, a u ovako žestokoj borbi biće povređenih. Mnogi igrači se povređuju dok igraju, ali samo nekolicina može da priušti osiguranje delova tela kako bi osigurala svoju budućnost u slučaju nesreće.

Foto: Pixabay.com

Related Posts