Erste banka „Šampion održivosti“

by Vesna Lapčić

Na najvećem godišnjem događaju Foruma za odgovorno poslovanje, koji je tradicionalno održan 9. decembra, ove godine pod nazivom i sloganom CSR & ESG FORUM – Compliance, Performance, Leadership, Erste Banci dodeljena je nagrada „Šampioni održivosti” za program finansijske edukacije ErsteZnali.

Nagrada se dodeljuje kompanijama za projekte koji jasno pokažu i dokažu vezu sa ispunjavanjem i doprinosom Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Banka je nagrađena za svoj doprinos cilju u oblasti kvalitetnog obrazovanja.

„Veoma sam srećna što je prepoznato naše strateško zalaganje u oblasti finansijskog opismenjavanja. Svesni smo značaja edukacije u cilju donošenja dobrih i informisanih finansijskih odluka, koje su u osnovi zdravog i prosperitetnog društva. Ova nagrada nas dodatno obavezuje da nastavimo da unapređujemo i razvijamo ovaj program“, istakla je Marija Mutić, koordinatorka programa ErsteZnali, i zahvalila se na nagradi.

Prošle godine Erste Banka je ovo priznanje dobila za svoj program socijalnog bankarstva Korak po Korak kojim direktno utiče na ciljeve koji se odnose na borbu protiv siromaštva, dostojanstven rad i ekonomski rast.

Na najrelevantnijem skupu posvećenom društveno odgovornom poslovanju u Srbiji, koji je ove godine po 13. put okupio CSR profesionalce iz Srbije i regiona, Erste Banci dodeljeno je i priznanje za podršku i doprinos kampanji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koju realizuje Srpski filantropski forum. „Drago nam je da smo i ove godine dali značajan doprinos kampanji koja se bavi osetljivom temom u našem društvu. Nadamo se da će naš primer motivisati i druge kompanije da se pridruže i podrže ovu ili slične društveno angažovane kampanje, koje doprinose boljitku društva“, izjavila je Sonja Konakov Svirčev, ekspertkinja za društveno odgovorno poslovanje u Erste Banci. „Posebno je značajno to što ovo priznanje nije samo za donaciju, već i za podršku pruženu kampanji u komunikacionom i promotivnom smislu, davanju oglasnog prostora, i angažovanju u različitim humanitarnim akcijama i formatima“, dodala je.

Od početka svog poslovanja u Srbiji, Erste Banka je društvenu odgovornost strateški integrisala u sve sfere svog poslovanja i obavezala se da odgovorno, održivo, transparentno i sistematično donosi odluke.

Foto: Nemanja Knežević

 

Related Posts