Kako izgleda najskuplje prodata vila u Dubaiju?

by Vesna Lapčić

Vila smeštena na veštačkom ostrvu Palm Jumeirah prodata je za 76,2 milion dolara i postala najskuplja ikad prodata nekretnina u Dubaiju. Prodaja se desila u aprilu ove godine. Sastoji se od deset spavaćih soba, ima svoj frizerski i kozmetički salon, teretanu, saunu, unutrašnji i spoljašnji bazen, kao i plažu blizu 100 metara. Sama vila ima oko 3 hiljade kvadratnih metara.

„Transakcija ne samo da je nadmašila prethodni rekord Dubaija, već smanjuje jaz između luksuznog tržišta Dubaija i tržišta vodećih svetskih gradova kao što su London, Njujork i Hong Kong“, napisao je Žan Jočinke, glavni operativni direktor Property Monitora.

Inače, izgradnja Palm Jumeirah-a počela je 2001. Na ostrvu se nalaze brojne luksuzne vile, a tražnja za takvim nekretninama, sudeći prema tamošnjim agentima nekretnina, u porastu.

Zanimljivo je da su od 34 kuće vredne više od 10 miliona dolara, koje su prodate u Dubaiju između januara i juna prošle godine, 19 se nalazilo na Palm Jumeirah, prema najnovijim podacima Knight Franka za 2021.

Foto: Pexels

Related Posts