Direktori sa Wall Street-a ne prestaju da pričaju o recesiji – stiže uragan

by Vesna Lapčić

Džejmi Dimon, izvršni direktor  JPMorgan Chase & Co., rekao je početkom juna da bi ekonomija mogla da upadne u „uragan“. Bez obzira na to što je nezaposlenost u SAD samo 3,6 odsto, Dimon je podsetio da rastu kamatne stope i cena nafte.

On je dodao da trenutno ima malo i sunca te da svi misle da Fed može da podnese trenutna dešavanja na tržišitu ispravnim odlukama.

„Taj uragan je niz put, dolazi nam. Samo ne znamo da li je to manja ili superoluja Sendi“, dodao je on.

On je na neki način povukao i druge da otvoreno kažu svoja predviđanja u vezi sa ekonomskim dešavanjima, prenosi Bloomberg. Mnogi ekonomisti, direktori, analitičari, misle da je recesija već tu – u SAD.

„Broj šokova u sistemu za mene je bez presedana“, rekao je Džon Voldron, predsednik Goldman Sachs Group Inc.

RECESIJA STIŽE U VELIKOM STILU

„Ne vidim nikakav mogući ishod osim recesije,“ rekao je Bil Demčak, izvršni direktor PNC Financial Services Group Inc.

„Svakako, naše osnovno uverenje nije da će doći do recesije, ali neće je biti ni lako izbeći,“ reči su Džejna Frejzera, izvršnog direktora Citigroup Inc.

„Inflacija nije prolazna. Verovatno je će biti sa nama nekoliko godina,” mišljenja je Lari Fink, izvršni direktor BlackRock Inc.,

Mark Zandi, analitičar rejting agencije Moody’s ipak misli da postoji mogućnost da se izbegne recesija u bliskoj budućnosti. „Potrebno nam je malo sreće u vezi sa pandemijom i ratom u Ukrajini i nešto spretnog kreiranja politike od strane FED-a“, rekao je on.

Foto: Pixabay.com

Related Posts