Čuli ste za 5G, ali da li znate šta je 5.5G?

by Vesna Lapčić

Kompanija Huawei u narednom periodu planira povećanje vrednosti 5G mreže, ali i definisanje 5.5G mreže koja će predstavljati njenu nadgradnju. Uz osnaživanje softverske mogućnosti, Huawei će još više ulagati u preduzeća koja se nedovoljno oslanjaju na napredne tehnologije, ali i u komponente za pametna vozila. Pored toga, rešiće izazove koji se odnose na kontinuitet isporuke, a sve to u cilju pružanja besprekornog i pametnog iskustva usmerenog ka korisniku. Kako bi unapredio poslovnu fleksibilnost, Huawei će dodatno optimizovati i svoj portfolio,  istaknuto je tokom osamnaestog po redu Global Analyst Summit-a, koji je okupio više od 400 zvanica širom sveta, među kojima su analitičari iz oblasti finansija, lideri u industriji, kao i predstavnici medija.

Pored strateških inicijativa, predstavljeni su i poslovni rezultati kompanije za prethodnu godinu.

„I u budućnosti ćemo biti u kompleksnom i nestabilnom globalnom okruženju. Problemi sa virusom COVID-19 i geopolitička neizvesnost predstavljaće stalne izazove za svaku organizaciju, poslovanje i zemlju. Duboko verujemo u moć digitalnih tehnologija koje stvaraju nova rešenja za probleme sa kojima se svi susrećemo. Huawei ostaje posvećen radu sa korisnicima i partnerima kako bi se približio svakom čoveku, domu i organizaciji“, istakao je Eric Xu.

Xu je naglasio i da je obnavljanje poverenja i saradnje u globalnom lancu snabdevanja poluprovodnicima od presudnog značaja za vraćanje industrije na pravi put. Prema njegovoj proceni, u narednih deset godina industrija će morati da uloži oko 3 biliona dolara u tehnološka istraživanja i razvoj širom sveta, kako bi zadovoljila sve veću potražnju za poluprovodnicima.

Huawei je postao vodeći dobavljač cloud usluga.

Više od 4.000 kupaca u 150 zemalja i regiona koristi HUAWEI CLOUD za svoje digitalne transformacije i nadogradnje.

Direktor odbora i predsednik Instituta za strateška istraživanja, William Xu, ukazao je na konkretnih devet tehnoloških izazova sa kojima se ova industrija susreće i kojima se treba posvetiti kako bi se pomerile granice tehnologije.

Među devet tehnoloških izazova je definisanje 5.5G mreže; razvoj nanorazmerne optike; kreiranje znanja iz ogromnih količina podataka, kao i prevazilaženje von Neumann arhitekture stvaranjem sto puta gušćih sistema za skladištenje. Radi se na kombinovanju računarstva i opažanja za hiper-realnost; omogućava ljudima da proaktivno upravljaju svojim zdravljem, dok izgradnja tehnologije Internet of Energy treba da doprinese proizvodnji, skladištenju i upotrebi zelenije električne energije.

„Kako bismo odgovorili univerzalnim izazovima sa kojima se čovečanstvo suočava, udružićemo snage sa različitim industrijama, akademskim i istraživačkim institucijama, kao i programerima. Svako treba da ima svoju ulogu u ispitivanju načina kako da učinimo mreže jačim, kompjuterski bržim i energetski zelenijim. Krenimo zajedno ka Digitalnom svetu do 2030. godine“, poručio je William Xu.

 

Related Posts