Bespovratna sredstva za novu opremu

by Vesna Lapčić

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme preduzećima koja se nalaze na teritoriji AP Vojvodine i koja realizuju investicioni projekat u Vojvodini.

Korisniku mogu biti dodeljena bespovratna sredstva u iznosu od 2.000.000 dinara do 8.000.000 dinara, pri čemu maksimalan iznos ne može biti veći od 50 odsto neto vrednosti opreme, objavljeno je na sajtu Razvojne agencije Vojvodine.

Konkurs je raspisan za kupovinu nove opreme neophodne za realizaciju investicionog projekta, odnosno za početak, unapređenje ili povećanje obima proizvodnje, čija neto nabavna vrednost ne može biti niža od 4.000.000 dinara bez uračunatog PDV-a, zavisnih troškova nabavke i montaže.

Bespovratna sredstva se dodeljuju firmama koje su u 2018. godini ostvarile poslovne prihode u iznosu do 800.000.000 dinara.

U opremu spadaju mašine, odnosno sredstva za proizvodnju i obradu, namenjena za profesionalnu upotrebu, kao i specijalizovani alati i delovi specijalizovanih mašina. Oprema za čiju kupovinu se bespovratna sredstva odobravaju mora da bude nova.

Opremom se ne smatraju transportna sredstva.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje na konkursu je 150.000.000 dinara.

Sredstva opredeljena za ovaj konkurs obezbeđena su Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2020. godinu.

Konkurs je otvoren do 6. marta ove godine.


Related Posts