Visa i EXIT festival: Novi, beskontaktni način plaćanja na velikoj proslavi 20. godina Exit festivala

by Vesna Lapčić

U želji da veliku proslavu dvadesete, jubilarne, godišnjice EXIT festivala obeleži na najbolji način sa publikom iz celog sveta, EXIT je uz podršku kompanije Visa, zvaničnog platnog partnera Festivala, razvio EXIT Fusion aplikaciju, inovativno rešenje zasnovano na plaćanju putem QR koda. Ova aplikacija posetiocima Festivala od sada nudi jednostavno, praktično, ali pre svega sigurno, brzo i beskontaktno iskustvo plaćanja.

Za korišćenje EXIT Fusion aplikacije dovoljno je jednostavno se registrovati i sačuvati podatke o vašoj Visa kartici u sigurnom okruženju koje obezbeđuje Visa Secure tehnologija, a prilikom plaćanja pića prosto skenirati QR kod prikazan na prodajnim mestima na Festivalu i potvrditi plaćanje. Sam proces plaćanja gotov je u samo nekoliko sekundi.

„Uprkos veoma izazovnoj godini za nama nastavljamo sa razvojem inovacija koje će korisnicima olakšati svakodnevnicu. Sa našim partnerom, EXIT festivalom, usredsređeni smo na pružanje najboljeg i najsigurnijeg festivalskog iskustva posetiocima. Verujemo da će novo rešenje, zasnovano na plaćanju putem QR koda, pružiti korisnicima svu pogodnost bezgotovinskog plaćanja i transakcija bez kontakta na prodajnim štandovima Festivala, što je od posebnog značaja u vreme pandemije“, izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Inače, EXIT Fusion aplikacija je prva takve vrste u Srbiji, koja donosi novi oblik mobilnog plaćanja skeniranjem QR koda sa Visa platnom karticom. Osim inovativnog i jednostavnog iskustva, za svaku realizovanu kupovinu, korisnik aplikacije dobiće i 15% vrednosti u poenima lojalnosti koje će moći da zameni za nagrade u vidu pića i drugih festivalskih proizvoda na obeleženim prodajnim mestima na Festivalu.

,,Ponosni smo što smo se, posle najtežeg razdoblja u festivalskoj istoriji, konačno okupili na našoj tvrđavi i za taj susret s publikom pripremili nešto stvarno posebno. EXIT Fusion aplikacija, apsolutna inovacija u plaćanju na srpskoj festivalskoj sceni, ne samo da će ubrzati i olakšati kupovinu na EXIT-u nego će i nagraditi naše posetioce. Izuzetna nam je čast da ovim projektom nastavljamo izvanrednu saradnju s kompanijom Visa, a pogotovo nam je drago što je, kao globalni brend, Visa podržala perspektivne bendove koji će nastupati na najvažnijoj bini za regionalne izvođače – Visa Fusionu”, izjavio je Ivan Petrović, predsednik Upravnog odbora EXIT Fondacije.

Plaćanje putem EXIT Fusion aplikacije je lansirano 09. jula, a aplikacija je dostupna na Apple AppStore i Google Play prodavnici.

Ove godine Visa i EXIT su omogućili i dodatne pogodnosti za korisnike Visa kartica, posetioce EXIT festivala, uključujući 10% popusta za kupovine EXIT ulaznica onlajn tokom prethodna dva vikenda, brzi prolaz na glavnim TOP UP mestima i 7,5% popusta za piće za sve koji beskontaktnim plaćanjem svojom Visa karticom dopune EXIT bezgotovinsku karticu.

 Podrška lokalnim, perspektivnim bendovima

 Kao ponosni partner Festivala i u okviru misije podrške lokalnoj zajednici #Podržimolokalno, Visa je zajedno sa EXIT festivalom organizovala Konkurs u kojem su odabrana četiri lokalna, autorska benda za nastup na jednoj od tri najveće festivalske bine – Visa Fusion bini. Poznato je da je Visa Fusion bina tokom istorije festivala bila domaćin nekim od najistaknutijih rok, pop i alternativnih izvođača, ali i imenima iz mnogih drugih žanrova, kako iz Srbije, tako i iz regiona.

 Pobednici takmičenja imaće priliku da ove godine nastupaju na proslavi obeležavanja dve decenije  EXIT-a, na kojoj su i regionalna imena kao što su Goblini, Amira Medunjanin, E-Play, Massimo, Dram, Deep Steady, Ida Prester & Lollobrigida, Šajzerbiterlemon, Nemesis i Thundermother.

 

Related Posts