Srpski privrednici preko luke u Novom Sadu do celog sveta

by Vesna Lapčić

Kompanijama iz Srbije, regiona i EU otvorena su vrata za plasman proizvoda širom sveta preko luke Novi Sad do Džabel Alija u Dubaiju, koje su u vlasništvu multinacionalne logističke kompanije DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rečeno je na prezentaciji kompanije „DP World Luka Novi Sad – Budućnost logističkih usluga“ u Privrednoj komori Srbije.

Predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež kaže da je srpska privreda već započela pregovore o tome kako da se naša zemlja poveže sa globalnim putevima trgovine. “Zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijom DP World želimo da povežemo Srbiju sa svetom preko Dunava i Konstance do luke Džabel Ali, koja je jedna od tri najveće luke na svetu“, rekao je Čadež i dodao da novosadska luka pruža logistička rešenja za transport roba naših i regionalnih kompanija kao i proizvođača širom sveta.

Operativni direktor za digitalnu tehnologiju i logistiku u DP World Majk Baskaran predstavio je privrednicima iz Srbije sve logističke i transportne potencijale koji im stoje na raspolaganju. On je istakao da će sve luke ove kompanije širom sveta biti otvorene za srpske proizvode čime će postati dostupni globalnom tržištu.

„Usluge i kapaciteti svih luka DP World-a su otvorene za kompanije iz Srbije i njihove proizvode. Želimo da podržimo srpske kompanije u pristupu tržištima na kojima poslujemo i da im ponudimo pametna logistička rešenja”, rekao je Baskaran.

DP World je vlasnik Luke Novi Sad od 2019. godine. Kompanija iz Dubaija je jedan od tri najveća lučka operatera na svetu kada je u pitanju transport kontejnera. Zapošljavaju više od 50.000 ljudi i imaju mrežu od 150 predstavništava u 60 zemalja na šest kontinenata.

Foto: Pixabay.com

Related Posts