Schneider Electric razvija nove biznise u Novom Sadu

by Vesna Lapčić

Kompanija Schneider Electric je najavila tri nova biznisa koja će se razvijati u Novom Sadu, u okviru Schneiderevog Hub-a u kom na ADMS-u, najnaprednijem rešenju za distribuciju električne energije na svetu, radi više od 900 stručnjaka.

„U Srbiji ćemo razvijati GIS Geographic informatic system, koji predstavlja osnovni softver neopohodan za uspešno upravljanje mrežom, zatim Microgrid, koji je deo elektroenergetskog sistema koji obuhvata proizvodnju električne energije, potrošnju i sisteme za skladištenje energije. Zbog veće primene digitalizacije u HUB-u ćemo raditi i na razvoju sistema koji čuvajupodatke o svim informacijama koje šalju pametna brojila, što su vrlo korisni podaci, važni za naše klijente“, rekao je Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Hub-a u Novom Sadu na predstavljanju rezultata kompanije koje je ostvarila 2021.

Ksenija Karić, direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru je istakla da je kompanija fokusirana na softvere, pre svega rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti u upravljanju objektima kao i za industrijske aplikacije. Njihov osnovni cilj je povećanje profitabilnosti, smanjenje rizika i veća održivost.

Damljanović je rekao i da se radi na renoviranju zgrade Novkabela sa ciljem da postane prva karbon-neutralna zgrada u Srbiji, iskatavši da će pri rekonstrukciji biti primenjena najsavremenija Schneiderova rešenja koja postavljaju visoke standarde održivosti i maksimalne energetske efikasnosti. Hub će se takođe preseliti na ovu adresu.

Zaposlenima je predstavljen i novi program benefita poput budžeta za lični razvoj zaposlenih gde zaposleni sam bira obuke, konferencije i kurseve koje želi da pohađa, ali i benefite koje želi da koristi. Tokom letnjih meseci uvodi se kraćni radni dan petkom i radno vreme će trajati svega četiri sata.

Schneider Electric ima i program stipendiranja najboljih studenata tehničkih fakulteta, a u njemu je do sada učestvovalo 700 studenata. U Hub-u je zaposleno 300 studenata. Poseban fokus je stavljen i na mlađe naraštaje kroz Fondaciju „Centar za mlade talente“ koji organizuje besplatnu obuku za osnovce i srednjoškolce iz matematike i programiranja. Do sada je izvedeno više od 3000 časova nastave, a programe je pohađalo blizu 4000 polaznika.

 

Related Posts