Privode se kraju radovi na prilaznim saobraćajnicama na beogradskom aerodromu

by Vesna Lapčić

Kompanija Belgrade Airport privodi kraju obimne radove na platou ispred terminala, na parkiralištima i prilaznim saobraćajnicama, pa će vozilima, putnicima i posetiocima biti značajno olakšan pristup centralnoj aerodromskoj zgradi. Radovi obuhvataju potpunu rekonfiguraciju, nadogradnju i poboljšanje sistema saobraćajnica i pristupnih puteva čime će se, nakon godinu i po dana, dobiti konačan izgled toka saobraćaja i toka putnika.

Otvorena je nova, tzv. Kiss & Fly zona namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do 5 minuta. Svako duže zadržavanje naplaćivaće se prema važećem cenovniku. Kiss & Fly zona prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala, čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi.

Na nivou rekonstruisanog platoa ispred zgrade, kao i na nivou dolazaka sada se nalaze stajalište za vozila javnog gradskog prevoza, kao i stajalište za turističke autobuse, dok se stanica za taksi prevoznike ponovo nalazi na nivou dolazaka.

Uskoro će ispred terminala biti otvorena i tri nova moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju. Ovi parkinzi opremljeni su najsavremenijim sistemom nadzora, kontrolom pristupa, naplate, i LED osvetljenjem:

• Premium Parking P1, najbliži terminalu, sa 120 parking mesta;

• Parking P2 (nekadašnji P3) sa 370 mesta, uključujući i parking mesta predviđena za putnike sa smanjenom pokretljivošću;

• Parking P3 sa oko 90 mesta, namenjen isključivo za parkiranje uz prethodnu rezervaciju putem interneta.

Putnicima su i dalje na raspolaganju postojeća parkirališta: Garaža u blizini terminala, kapaciteta 500 parking mesta; Parking P7, u zoni kargo terminala, kapaciteta blizu 200 parking mesta i Tesla parking, sa oko 780 mesta i prva tri sata besplatnog parkiranja, koji je sa terminalom povezan besplatnim shuttle autobuskim prevozom.

 

 

 

 

 

Related Posts