Popularna igrica za decu Roblox oporavlja se nakon pada

by Vesna Lapčić

Izvršni direktor Roblox-a David Baszucki rekao je za CNBC u sredu da kompanija vidi da se njene rezervacije oporavljaju u aprilu nakon što je kompanija ranije ove nedelje rekla da su pala za 3% u martovskom kvartalu.

Rezervacije su način na koji kompanija opisuje prodaju svoje virtuelne valute, Robux, koju igrači koriste za kupovinu digitalnih artikala kao što su avatari i druge premium funkcije.

Roblox je igra virtuelnog sveta posebno popularna među decom koja se igra na telefonima, računarima i konzolama za igre. Igrači mogu da naseljavaju virtuelne svetove, igraju igrice i čak prodaju svoje kreacije drugim igračima.

Baszucki je rekao Džimu Krameru u intervjuu za „Mad Money” da su rezervacije delimično pale zato što je kompanija zabeležila povećan angažman korisnika prošle godine tokom pandemije Covida, koja je popustila.

Roblox je objavio razočaravajuće rezultate u prvom kvartalu, što je navelo investitore da prodaju akcije. U utorak je pao za 10% u trgovanju posle radnog vremena. Međutim, u sredu je završio skoro 3,4% u velikom preokretu. Iako je nejasno šta je dovelo do porasta, kompanija je izgledala optimistično u pogledu stopa rasta u tekućem kvartalu.

Roblox je zabeležio gubitak po akciji od 27 centi u prvom kvartalu, što je bilo više od očekivanja. Prihodi i aktivni dnevni korisnici su takođe došli na videlo. Kompanija je saopštila da je optimistična u pogledu stopa rasta u tekućem kvartalu i da bi leto moglo predstavljati priliku za rast.

Roblox takođe počinje ozbiljnije da razvija alternativne izvore prodaje i nove korisnike za virtuelni svet, rekao je Baszucki. Kako ekonomije izlaze iz pandemije, Roblox će se zalagati za nove funkcije pretraživanja i lakša partnerstva sa brendovima i za proširenje količine korisničkog sadržaja (UGC) koji se prodaje na platformi.

Jedna od mogućnosti u budućnosti je da se Roblox može koristiti za povezivanje saradnika u poslovnom okruženju, rekao je izvršni direktor Robloka Crameru. „Jednog dana ćemo koristiti Roblox u sopstvenoj kancelariji da ostanemo povezani jer neki od naših ljudi rade na daljinu“, rekao je on.

Related Posts