Niška NeoMedika počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu

by Vesna Lapčić

Domaća kompanija „NeoMedika” iz Niša uskoro počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu, što je prvi transfer visoke medicinske tehnologije, posebno u oblasti „In-vitro“ dijagnostike, iz Srbije u Egipat.

To je potvrđeno 3. februara u Kairu svečanim potpisivanjem Ugovora o saradnji između kompanija „NeoMedika“ i „El Hoda“ i državne agencije Egipta UPA (The Egyptian Authority for Unified Procurement and Medical Supply). Na ovaj način, „NeoMedika“ i srpska inovativna tehnologija ušle su na velika vrata egipatskog tržišta i zemalja okruženja, rame uz rame sa velikim državama i tehnološkim gigantima.

Reagensi će biti proizvedeni pod brendom „NeoMedika“ u najmodernijim proizvodnim pogonima lokalnog partnera „El Hoda“ dok će UPA osigurati plasman na egipatsko tržište i biti podrška u izvozu u zemlje okruženja. „NeoMedika“ će preneti svoje know-how u Egipat, strogo kontrolisati formulaciju i nadgledati sve procese, kako bi garantovala visok kvalitet proizvedenih reagenasa.

„NeoMedika“ i njen distributer „El Hoda“ i Egipatsko ministarstvo zdravlja sarađuju od 2016. godine, a potpisani ugovor kojim se definiše proizvodnja hematoloških reagenasa potvrda je višegodišnje čvrste saradnje.

Svečanosti u Kairu prisustvovali su visoki zvaničnici egipatske vlade, ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović sa saradnicima, predstavnici ambasada Kine, Velike Britanije, Južne Koreje i Francuske, kompanije „El Hoda“.

Related Posts