Addiko banka dobitnik nagrade za kampanju „Ne pecaj se“

by Vesna Lapčić

Edukativna kampanja „Ne pecaj se“ koju je Addiko banka pokrenula 2023. godine sa ciljem edukacije stanovništva o fišingu i svim opasnostima koje vrebaju na Internetu dobitnik je specijalne nagrade „Digital Safety“ koju dodeljuje magazin PC Press u okviru nagrada za Top 50 najboljih stvari na Internetu.

Već 27. godinu za redom, na Top50 izboru PC Press na domaćem internet nebu pronalazi, afirmiše i podržava sajtove, aplikacije i naloge na društvenim mrežama, koji su se u prethodnoj godini pokazali svojom funkcionalnošću, ažurnošću, kvalitetnim sadržajem i dizajnom koji se ističe.

Kampanja „Ne pecaj se“ posvećena je fišingu, kao obliku prevare u digitalnom bankarstvu, koji postaje sve učestaliji izazov za korisnike i same banke. Addiko banka s punim uvidom u rastuću opasnost koju fišing nosi, posvećena je zaštiti svojih klijenata od ovakvih prevara.

„Addiko banka je odavno prepoznata kao banka kojoj su digitalne usluge specijalnost, koja želi svojim klijentima da ponudi kvalitetno i bezbedno bankarsko iskustvo u samo nekoliko klikova. Međutim, svesni smo da se iza tih nekoliko klikova na Internetu ponekad kriju i raznorazne opasnosti, jer su u digitalni svet prešli i prevaranti. Stoga smo pokrenuli kampanju „Ne pecaj se“ sa ciljem edukacije svojih postojećih, ali i budućih klijenata, jer želimo da prepoznaju opasnost, ali i da nauče kako da se zaštite od fišing i svih ostalih napada“, izjavila je prilikom dodele nagrada Vanesa Marčeta, stručnjak za korporativne komunikacije Addiko banke.

U ranoj fazi kampanje, banka je koristila kreativne i atraktivne, ali namerno nerealne banere na internetu, i primetili da je statistika pokazala da ljudi relativno lako padaju na „mamac“ ove internet prevare. U vrlo kratkom vremenskom periodu, čak 25.600 ljudi, uglavnom starije populacije, kliknulo je na neki od banera s nerealnom ponudom. Međutim, ti klikovi nisu vodili do stvarnih prevara, već su korisnici bili preusmereni na edukativnu stranicu Addiko banke. Na toj stranici mogli su se informisati o opasnostima i prevarama na internetu.

Kampanja se nastavlja i tokom ove godine, jer je očigledno da tema fišinga i opasnosti na internetu ostaje od izuzetnog značaja. Addiko banka kontinuirano radi na unapređenju svojih sistema zaštite i implementaciji najnaprednijih tehnoloških rešenja kako bi obezbedila sigurnost korisnika. Takođe, pruža podršku korisnicima kroz edukativne materijale i savete za bezbedno korišćenje bankarskih usluga.

Related Posts