Najskuplja jahta na svetu vredna je 4,8 milijardi dolara

by Vesna Lapčić

Verovali ili ne, trenutno najskuplja jahta na svetu je History Supremee. Dizajnirao ju je poznati britanski dizajner luksuznih jahti Stjuart Hags. Trebalo mu je više od tri godine, a jahtu je kupio anonimni malezijski biznismen za 4,8 milijardi dolara. E sad, šta to toliko košta na ovoj jahti. Odgovor je u luksuznim oblogama koje čine čak 100.000 kilograma zlata i platine. Da, da, ovaj brod je praktično pozlaćen od svog dna do palube, trpezarije, stepeništa pa čak i sidra.

Jedna od najistaknutijih karakteristika ove veličanstvene superjahte je glavna spavaća soba. Može se pohvaliti zidom napravljenim od meteoritske stene i statuom od pravih kostiju Tiranosaurusa Reksa! Pored toga, akvarijum Aquavista Panoramic Wall izgrađen je od 24-karatnog zlata, potrošeno je 68 kilograma ovog plemenitog metala i krasi glavni apartman. E sad, kakva bi to bila soba da nema i neko ekskluzivno piće – liker sa retkim dijamantom od 18,5 karata koji vredi 45 miliona dolara. Tu je i poseban gedžet za ovog milijardera – telefon iPhone optočen sa 500 dijamanata, od toga dva su zamenjiva i postavljena na dugme „home“.

Nedavno je Forbs objavio da se na pučini pojavila nova lepotica spekulišući da je reč o novoj jahti Romana Abramovića. Vlasništvo još uvek nije potvrđeno niti je poznata vrednost ove super jahte. Ostaje da sačekamo da vidimo da li je vrednost History Superemee oborena. Prethodna jahta ruskog milijardera vredela je 1,5 milijardi evra i po statistici iz 2019. nalazi se na drugom mestu po vrednosti.

Kompletnu listu možete preuzeti OVDE.

Foto: Beautifullife.info

Related Posts