Miloš Biković novi je predsednik Grupacije kinematografije PKS

by Vesna Lapčić

Glumac i producent Miloš Biković novi je predsednik Grupacije kinematografije Privredne komore Srbije, koji je na ovoj poziciji zamenio kolegu Dragana Bjelogrlića.

„Počastvovan sam što sam izabran za predsednika Grupacije kinematografije i drago mi je što me je predložio dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Bjelogrlić. Verujem da ću u narednom periodu moći da se oslonim na svoje iskustvo koje nije mnogo veliko, ali nije ni zanemarljivo jer je specifično, i da ću uz saradnju sa starijim kolegama doprineti poboljšanju i unapređenju naše industrije, kako za filmske radnike tako i za i kulturu uopšte“, rekao je Biković.

Biković se nada da će posledice po bioskope i distributere, izazvane pandemijom kovida 19, uskoro biti ublažene i da će, uz podršku struke i institucija, uspeti da održe poslovanje.

Doskorašnji predsednik Grupacije kinematografije PKS Dragan Bjelogrlić očekuje da će mlađe kolege uneti novu snagu u srpsku kinematografiju i ojačati lidersku poziciju u regionu i poboljšati prepoznatljivost na svetskom nivou.

Od svog osnivanja 2014, Grupacija kinematografije zajedno sa strukovnim udruženjima i asocijacijama aktivno je učestvovala u donošenju Uredbe o podsticajima, izradi novog Zakona o audiovizuelnoj delatnosti i uspešno sarađuje sa Filmskim centrom Srbije. Ova Grupacija nastaviće da zastupa interese struke od produkcije, preko distribucije i prikazivanja audiovizuelnih dela.

Uspešnom saradnjom sa Ministarstvom kulture i informisanja i svim drugim relevantnim institucijama Grupacija kinematografije u velikoj meri je doprinela jačanju srpske kinematografije i nastaviće da bude jedinstvena adresa za sve izazove filmske umetnosti i industrije.

Foto: Medija centar

Related Posts