Luss Textile otvara fabriku za 500 zaposlenih

by Vesna Lapčić

Najveća domaća tekstilna kompanija „Luss Textile“ iz Raške će u 2023. godini na teritoriji grada Kruševca izgraditi i otvoriti najsavremeniju fabriku u ovom delu Evrope, a posao će dobiti više od 500 radnika.

U proteklih 15 godina ovo je najveća domaća investicija u tekstilnoj industriji u Srbiji koju će realizovati kompanija iz Raške, a koja je pre nekoliko dana preuzela italijansku fabriku „Gruppo Fiorentino“ iz Vlasotinca gde će zaposliti još 120 tekstilaca.

„Poslovni plan za narednu godinu je otvaranje najsavremenije fabrike u ovom delu Evrope koja će biti otvorena u Rasinskom okrugu, na teritoriji grada Kruševca. U okviru ove investicije plan je da zaposlimo preko 500 radnika od otvaranja fabrike“, kaže Sava Mitrović, vlasnik kompanije „Luss Textile“ koja u Raški zapošljava 350 radnika.

Za kratak vremenski period srpska kompanija je postala strateški dobavljač i partner najvećim svetskim modnim brendovima, učestvuje u procesu dualnog obrazovanja i zapošljavaju radnike i sa Kosova i Metohije, ukazuju iz Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije.

Prema zvaničnim podacima u tekstilnoj industriji u Srbiji je zaposleno gotovo 61.000 radnika što čini 2,7 odsto ukupne zaposlenosti u Srbiji. U prošloj godini promet odevnih proizvoda na malo nadmašio je milijardu evra što je za 12 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

Foto: Pixabay.com

Related Posts