Kompanija Bristish Motors, Ostoje Mijailovića, preuzela Globos osiguranje AD

by Vesna Lapčić

Kompanija “British motors doo” postala novi većinski vlasnik Globos osiguranja AD, preneo je Tanjug vest početkom meseca na osnovu dokumenata koja su objavljena na Beogradskoj berzi.

Naime, “British motors” je kupovinom akcija Globos osiguranja, u blok transakciji na Beogradskoj berzi 3. februara, stekao vlasnički udeo s pravom glasa od 71,78 odsto u tom preduzeću. Blok transakcija je bila vredna 388 miliona dinara.

Kako se navodi u obaveštenju objavljenom na Berzi, akcionari Globos osiguranja Milovan Đurović, Uni global novi i Globosino ostali su bez akcija u Globos osiguranju, što znači da su prodali sve svoje akcije.

„British motors“, čiji je direktor i vlasnik Ostoja Mijailović, izdao je obaveštenje o nameri za preuzimanje preostalih 28,2 odsto akcija, kao i svih deonica druge dve emisije Globos osiguranja koje ne nose pravo glasa.

Za kupovinu dodatnih akcija Globos osiguranja „British motorsu“ je potrebno odobrenje Komisije za hartije od vrednosti.

NOVE ZVEZDE NA TRŽIŠTU OSIGURANJA

Ko je Ostoja Mijailović?

Ostoja Mijailović je srpski preduzetnik, njegova kompanija British Motors je zastupnik luksuznih brendova automobila u Srbiji – Jaguar i Lend Rover. Mijailović je i predsednik Košarkaškog kluba Partizan, a aktivan je i u politici kao član Srpske napredne stranke.

SVE VEĆA TRAŽNJA ZA FAKTORINGOM

Globos osiguranje a.d.o. je osnovano 1994. godine kao akcionarsko društvo.

Related Posts