Jedinstveni poslovni događaj posvećen problematičnim potraživanjima u Jugoistočnoj Evropi

by Vesna Lapčić

Tradicionalni poslovni SEE NPL Forum Vol.7 posvećen temi problematičnih potraživanja u Jugoistočnoj Evropi održaće se 17. novembra u hotelu Mona Plaza u Beogradu, kao i online. Sedmo izdanje Foruma pod nazivom „Perpetuum Mobile“, biće organizovan pod institucionalnim pokroviteljstvom Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije (NUPS). Program Foruma je dostupan na sledećem linku.

Problematična potraživanja jedna su od najznačajnijih ekonomskih tema u poslednjih desetak godina. Nastaju kao posledica velikih ekonomskih potresa i nemogućnosti privrede i pojedinaca da vraćaju pozajmljena sredstva. Njihovim efikasnim upravljanjem može se značajno uticati na povećanje likvidnost nacionalnih privreda i oporavka od posledica ekonomskih kriza. Nasuprot tome, nagomilani loši krediti dovode do gušenja aktivnosti finansiranja, što neminovno usporava ekonomski rast. Složeni i osetljiv ekosistem učesnika na tržištu NPL-a uključuje: komercijalne banke, investicione fondove, servisere NPL-a, kompanije koje se bave nepokretnostima, finansijske i pravne savetnike, regulatore, procenitelje i druge.

Pored predstavnika Ministarstva finansija Republike Srbije, Narodne banke Srbije, Centralne banke Crne Gore, Hrvatske narodne banke, Slovenskog državnog holdinga, Udruženja banaka Srbije, Grupe Svetske banke konferenciji će prisustvovati i predstavnici Asocijacije kompanija za upravljanje potraživanjima Srbije (AKUPS), Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, lokalne, međunarodne banke i kompanije čije je poslovanje integralni deo ekosistema prodaje i otkupa potraživanja, poput ODM Collections i VP Law Firm, EOS Matrix, QUALCO, i dr.

Kako će se najnoviji ekonomski trendovi, geopolitička dešavanja, inflacija i energetska kriza odraziti na regionalne ekonomije i finansijsku industriju? Kako banke upravljaju rizicima danas? Da li ESG može biti jedan od faktora nastanka NPL-a u budućnosti? Koliko je važno osigurati potraživanja? Kako se još može obezbediti likvidnost privrede? Gde su i u šta trenutno ulažu investitori u NPL? Koje tipove NPL transakcija možemo videti na tržištu Zapadnog Balkana? Koliko je važno urediti industriju servisera NPL-a? O ovim i sličnim pitanjima možete saznati više na sedmom SEE NPL Forumu.

Za više detalja o Forumu i registraciji, kontaktirajte nas na office@seenplforum.com ili pozovite +381 11 4090 532. Konferenciju organizuje New Angles Consulting kompanija specijalizovana za organizaciju poslovnih konferencija.

 

Related Posts