Global Finance nagradio OTP Grupu za najbolju banku za SME u CIE

by Vesna Lapčić

Renomirani magazin Global Finance iz Njujorka je dodelio prestižne nagrade OTP Grupi i to za najbolju banku za mala i srednja preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi i za najbolju banku za privatno bankarstvo takođe u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Ove godine je po prvi put vodeći njujorški magazin Global Finance ocenio finansijske institucije koje su posvetile posebnu pažnju malim i srednjim preduzećima. Magazin navodi da je pandemija najviše pogodila ove kompanije a da one igraju važnu ulogu u oporavku privrede u nekoliko zemalja. Prilikom procenjivanja, urednici Global Finance-a su pored informacija koje su dale banke uzeli u obzir i nezavisna istraživanja, stavove insajdera iz industrije, rukovodilaca i tehnoloških stručnjaka. Pored njihovih razvojnih rezultata, bila je važna i tržišna pozicija pobednika, koliko dobro poznaju tržište i potrebe malih i srednjih preduzeća i koliko je raznolik asortiman proizvoda i usluga. Pored nagrade koju je OTP Grupa dobila za 11 tržišta gde je prisutna uključujući Srbiju, osvojena je i nagrada za najbolju MSP banku u Mađarskoj na ovogodišnjem konkursu „Global Finance: Best SME Bank Award 2022”.

Takođe, kvalitet pružanja privatnog bankarstva OTP Grupe potvrđen je dodelom dve prestižne međunarodne nagrade na „Global Private Banking Awards Gala“ događaju. OTP Grupa je po prvi put osvojila nagradu za najbolju banku privatnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi, dok ovu nagradu u Mađarskoj osvaja već pet godina zaredom.

Odbor za dodelu nagrade procenjivao je ne samo finansijske pokazatelje i kvalitet usluga, već je uzeo u obzir i inovativnost rešenja do kojih se došlo protekle godine. Nakon detaljne procene finansijskog učinka, efikasnosti i tržišnog udela 120 banaka, privatno bankarstvo OTP Grupe je daleko ispred konkurenata na tržištu.

 

Related Posts