Home Finews Sava Re isplaćuje dividende

Sava Re isplaćuje dividende

by Vesna Lapčić

Nakon što prošle godine nije isplatila dividende zbog neizvesnosti u vezi s epidemijom covida-19, reosiguravajuće društvo Sava Re distribuiralo bi nešto manje od četvrtine prošlogodišnje neto dobiti ove grupe, što bi iznosilo 0,85 evra bruto po deonici.

Nadzorni odbor i uprava dali su u sredu predlog o visini dividende. Ukupno bi akcionarima bilo isplaćeno 13,2 miliona evra, odnosno 23,4 posto neto dobiti grupe za 2020. godinu, objavila je kompanija putem web stranice Ljubljanske borze. Deoničari bi tako dobili 0,85 evra bruto po deonici, ali odluka o sazivanju skupštine još nije donesena.

U 2019. godini Sava osiguravajuća grupa ostvarila je neto dobit od 50,2 miliona evra, a u 2020. godini 56,4 miliona evra. Sava Re je 2020. godine imala gubitak od 11 miliona evra, ali to je posledica prošlogodišnje preporuke osiguravajućim društvima da pristupe isplati dividende s velikim oprezom. Da je prošle godine dobila dividende od podružnica u grupi, ne bi bilo operativnog gubitka, objasnila je Sava Re.

You may also like