Event industrija na kolenima

by Vesna Lapčić

Uticaj pandemije se osetio u svim sferama privrede, ali jedna od industrija koja je najviše pogođena je event industrija. Event industrija nije u mogućnosti da radi i prihoduje još od 15. marta prošle godine usled državnih mera donetih u cilju suzbijanja virusa korona, i jedina je industija kojoj je trenutno zabranjen rad.

Predstavnici Udruženja „Ivent industrija” Srbije, koje broji više od 130 firmi, održali su prošle nedelje protest ispred Vlade Srbije kako bi ukazali na problem u ovoj delatnosti, ali i kako bi pozvali vlasti na razgovor i našli način da event sektor počne da radi na proleće. Kompanije iz ovog udružnje su event centri, organizatori različitih događaja, korporativnih proslava i svadbi, ali i dekorateri, cvećari, fotografi, snimatelji, muzičari, limo servisi, pirotehnika, tehnička produkcija događaja, rental audio i video opreme i još mnogi drugi.

Prema istraživanju ovog udruženja, u Srbiji se svake godine organizuje oko 25.000 svadbi, što generiše oko 300 miliona evra. Tokom 2020. godine, procenjeno je da je samo 5 odsto događaja održano.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay.com

Related Posts