EMEA Finance nagradila Raiffeisen banku u Srbiji

by Vesna Lapčić

Raiffeisen banka je petu godinu zaredom dobitnik priznanja u godišnjem izboru „Evropske bankarske nagrade 2020“, koji organizuje renomirani britanski finansijski magazin „EMEA Finance“, i to nagrade za „Najbolju banku u Srbiji“. Pored nagrade u glavnoj kategoriji, banka je po prvi put dobila i priznanje za „Najbolju banku u oblasti privatnog bankarstva“, i to za novu uslugu uvedenu u 2020. pod imenom „Friedrich Wilhelm Raiffeisen“ privatno bankarstvo.

“Priznanja poput ovih vrlo su važna, a pogotovo u vremenu u kome se čitav svet suočio sa izazovom bez presedana. Zahvaljujući dobroj organizaciji i sposobnosti adaptacije, kao i ogromnom iskustvu i znanju, nastavili smo da poslujemo uspešno i u 2020. Dokaz su veoma dobri poslovni rezultati, kao i visok stepen zadovoljstva klijenata u svim segmentima. Posebno smo ponosni i na titulu najbolje banke u oblasti privatnog bankarstva, i to za uslugu koju smo ponudili upravo u protekloj, pandemijskoj godini, za segment klijenata koji ima sofisticirane bankarske potrebe, ali i zahteva sveobuhvatnu i visoko profesionalnu uslugu“, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Inače, Raiffeisen bankarska grupacija osvojila je brojne nagrade na svim tržištima na kojima posluje, kao i regionalnu titulu „Najbolje banke u srednjoj i istočnoj Evropi“, „Najbolje banke“ i „Najbolje investicione banke“ u Austriji, te nagradu „Green Finance“ za posvećenost promociji ekoloških tehnologija i usmerenje ka obnovljivim izvorima energije.

Prilikom odlučivanja o najboljim bankama, stručni žiri magazina je kao osnovne kriterijume u obzir uzeo: tržišni udeo banke, rast učešća određenih proizvoda na tržištu, kvalitet i inovativnost ponude, kvalitet poslovne strategije, kao i zadovoljstvo klijenata pruženom uslugom.

„EMEA Finance“ je britanski finansijski magazin koji u svojim analizama pokriva tržišta u razvoju u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Related Posts