Insurtech platforma, u koju je uloženo 5,5 miliona evra, pomaže u očuvanju zdravlja

by Vesna Lapčić

Flashpoint Venture Capital, Uniqa Ventures, PKO VC, Black Pearls VC i Adamed uložili su u Telemedico platformu 5,5 miliona evra. Platforma uključuje konsultacije sa doktorom putem četa, videoa ili telefona, trijažu uz pomoć veštačke inteligencije i koordinaciju, zakazivanje ličnih poseta i testiranja krvi. Konsultacije su čak dostupne na srpskom jeziku, prenosi Xprimm.

Usluga „telezdravlja“ je porasla tokom pandemije zbog stalne potrebe za konsultacijama i drugim tipovima podrške: samo tokom 12 meseci putem Telemedico platforme je obavljeno milion konsultacija.

Telemedico platforma je međutim osnovana još 2014. godine i poslovala je kroz B2B model, a osiguravači su bili glavni target. Projektuje se da će se do kraja 2021. ostvarivati mesečno 250.000 konsultacija, a u mrežu je uključeno trenutno 600 doktora.

Cilj je da se podrška pruži na što više jezika. Trenutno su konsultacije sprovodive na engleskom, španskom, poljskom, češkom, ruskom, ukrajinskom, srpskom, portugalskom, turskom i arapskom. Sledeći na listi su italijanski, francuski, grčki, nemački i rumunski.

Related Posts