Avatar za 14 dana zaradio milijardu dolara, fali još milijarda do profita

by Vesna Lapčić

Širom sveta prodaja karata za „Avatar: Put vode“ Diznija i Džejmsa Kamerona premašila je milijardu dolara, oko 317 od domaće prodaje, a oko 712 miliona prihoda dolazi iz ostatka sveta.

Prekretnica dolazi 14 dana nakon što je „Put vode“ debitovao u bioskopima, pet dana brže nego što je „Avatar“ postigao isti rezultat 2009.

Kameron je ranije rekao da će „Put vode“ morati da dosegne dve milijarde dolara na blagajnama da bi se smatrao profitabilnim.

Analitičari na blagajnama veruju da bi Kameronov film mogao da postigne visok cilj. „Put vode“ nema direktnu ili značajnu konkurenciju u bioskopima sve do sredine februara kada će se prikazivati „Mravi i osa: Kvantumanija“.

Ipak, stručnjaci iz industrije zabrinuti su prigušenom prodajom karata iz Kine. Očekivalo se da će to tržište biti glavni izvor prihoda za nastavak, ali je podbacilo očekivanja jer Covid ponovo unosi nemir u taj deo sveta.

Kina je do utorka prodala samo 108 miliona dolara karata za film. Očekivalo se da će Kinezi doneti 100 miliona dolara prihoda samo tokom prvog vikenda filma.

Foto:Imdb/Disney

 

Related Posts