Amazon i VISA postigli globalni sporazum oko provizija na kreditnim karticama

by Vesna Lapčić

Amazon je postigao globalni sporazum sa Visom za rešavanje spora oko visokih naknada kreditnih kartica, prenosi CNBC.

Ugovor znači da kupci Amazona u Velikoj Britaniji mogu da nastave da koriste Visa kreditne kartice, kao što su ove dve kompanije ranije najavile. Amazon će takođe smanjiti nadoknadu od 0,5% na transakcije Visa kreditnim karticama u Singapuru i Australiji, koju je uveo prošle godine.

Prošlog meseca Amazon je saopštio da je odustao od planova da prestane da prihvata Visa kreditne kartice u Britaniji, dva dana pre nego što se očekivalo da dođe do promene. Kompanije su tada rekle da će nastaviti razgovore o širem rešenju njihove svađe.

„Nedavno smo postigli globalni sporazum sa Visom koji omogućava svim kupcima da nastave da koriste svoje Visa kreditne kartice u našim prodavnicama“, rekao je portparol Amazona za CNBC putem e-pošte. „Amazon ostaje posvećen tome da kupcima ponudi iskustvo plaćanja koje je zgodno i nudi izbor.“

Amazon vrši pritisak na Visu da smanji svoje naknade. To je samo jedan u nizu poteza frustriranih trgovaca zbog troškova povezanih sa „kartičarima“.

U mejl izjavi za CNBC, Visa je rekla da će njen sporazum sa Amazonom takođe omogućiti da kompanije sarađuju na „novim proizvodnim i tehnološkim inicijativama kako bi se osigurala inovativna iskustva plaćanja za naše klijente u budućnosti“.

Related Posts