Universal studio otvara novi tematski park 2025. Epic Universe

by Vesna Lapčić

Tematski park Epic Universe otvoriće svoje kapije 22. maja 2025. u Orlandu na Floridi.

Epic Universe je četvrti tematski park kompanije, deo kompleksa od 750 hektara, i najveći je od svih njenih imanja, sa pet tematskih svetova: Čarobnjački svet Harija Pottera – Ministarstvo magije, Super Nintendo Svet, Kako da obučite svog Zmaja – Ostrvo Berk, Nebeski park i Mračni univerzum.

Prvi put najavljen 2019. godine, Epic Universe predstavlja najveću investiciju koju je Comcastov NBCUniversal ikada napravio u svom poslovanju sa tematskim parkovima i na Floridi uopšte, rekao je tada izvršni direktor Brajan Roberts.

Izgradnja je zaustavljena u julu 2020. zbog pandemije Covid-19, ali je ponovo počela da se ubrzava u martu 2021.

Dodavanje Epic Universe-a u svoj katalog zabavnih sadržaja u Orlandu omogućava Universalu da svoje odmaralište pretvori u destinaciju za jednonedeljno putovanje, a ne samo u dvodnevno ili trodnevno putovanje za porodice. Kompanija takođe upravlja Volcano Bay, vodenim parkom oko milju niz put od parkova Universal Studios.

„Ovo je ključni trenutak za našu destinaciju i mi smo oduševljeni što ćemo dočekati goste u Epic Universe sledeće godine“, rekla je Karen Irvin, predsednica i glavna operativna direktorka Universal Orlando Resorta, u saopštenju, a preneo je CNBC. „Sa dodatkom ovog spektakularnog novog tematskog parka, naši gosti će se upustiti u nezaboravno iskustvo odmora sa nedeljnim uzbuđenjima koja će biti ništa drugo do epska.”

Epic Universe će biti usidren oko hotela Universal Helios Grand hotela Loevs, imanja od 500 soba koje će imati namenski ulaz u park za goste hotela.

Universal će početi da nudi neke višednevne karte i pakete od 22. oktobra. Ova prva faza karata će omogućiti gostima da kupe trodnevni, četvorodnevni ili petodnevni ulaz u Universal Orlando Resort, uz jednodnevni ulaz u Epic Universe.

Related Posts