Za projekte podrške najmlađima 40.000 evra

by Vesna Lapčić

Još dve nedelje neprofitne organizacije mogu da se prijave na konkurs „Svako dete je jednako važno“, koji sprovode UniCredit fondacija i UniCredit Banka Srbija. Kroz konkurs, koji se organizuje treću godinu zaredom, UniCredit fondacija izdvojiće ukupno 40.000 evra bespovratno, za najviše tri (3) projekta u Srbiji, posvećena unapređenju kvaliteta života najmlađih.

Konkurs se istovremeno sprovodi u 13 zemalja u kojima posluje UniCredit Grupa, a ukupan novčani fond koji je UniCredit fondacija, sa sedištem u Milanu, izdvojila za ovu namenu iznosi 500.000 evra.

Ovaj Konkurs samo je jedna od inicijativa koje se sprovode sa ciljem da se podrže projekti koji imaju širi društveni značaj u zemljama u kojima UniCredit posluje, sa dugoročnim ciljem stvaranja pozitivnog uticaja na lokalnu sredinu.

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave neprofitne organizacije osnovane najkasnije do 31. decembra

  1. godine, a koje sprovode projekte usmerene na pružanje podrške deci i adolescentima uzrasta do 18 godina. Zainteresovane organizacije mogu da podnesu samo jedan projekat za dodelu bespovratnih sredstava, a rok za podnošenje prijava je 27. januar 2022. godine.

Prijavni formular može se preuzeti sa internet portala banke: www.unicreditbank.rs. Sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na Konkurs, zainteresovane neprofitne organizacije mogu postaviti putem elektronske pošte na adresu pr@unicreditgroup.rs.

U prethodne dve godine uspešno su sprovedeni projekti finansirani kroz ovaj konkurs, a na poslednjem konkursu, sprovedenom 2021. godine, grantove su dobile organizacije Novak Đoković Fondacija sa projektom „Feel to Heal“, Beogradski Razvojni Centar – BERC i projekat „Sad je bitno“, Kulturni Centar LAB, sa temom „Od stigmatizacije do integracije“ i Centar za socijalno preventivne aktivnosti – GRriG i njihov projekat „Nisam problem, imam problem“.

 

 

Related Posts