Home Finews Visa povećava limit za beskontaktno plaćanje bez unošenja PIN koda na 5.000 RSD

Visa povećava limit za beskontaktno plaćanje bez unošenja PIN koda na 5.000 RSD

by Vesna Lapčić

Kompanija Visa objavila je da u Srbiji povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 5.000 dinara. Ovo unapređenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.

Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 25 odsto u odnosu na prethodnu sumu od 4.000 RSD, što potrošačima u Srbiji olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija.

Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 69 odsto transakcija u Srbiji[1] se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprediti i ubrzati kupovinu.

„Potrošači vole da koriste „prisloni i plati metodu“ jer je jednostavna, brza i bezbedna, a znamo i da ljudima više nego ikad odgovara da plaćaju beskontaktno“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu. „Uvek smo bili posvećeni inovacijama i ideji da potrošačima i trgovcima omogućimo najbolje načine plaćanja. Drago nam je da povećanjem limita doprinosimo razvoju sigurne beskontaktne tehnologije u Srbiji.“

Visa ceni podršku državnih institucija i platne industrije prilikom povećanja limita. Kompanija Visa će nastaviti usko da sarađuje sa trgovcima i partnerima iz finansijskog sektora, kako bi se sprovele neophodne tehničke izmene na prodajnim mestima.

Pored ovih pogodnosti, Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje kartica.


[1] Bazirano na podacima Visa kompanije, februar 2020.

You may also like