Visa i Raiffeisen banka a.d. organizuju konkurs za podršku malim i srednjim preduzećima: Ulažemo u vaše ideje za online biznis

by Vesna Lapčić

Da bi se obezbedila podrška i dalji razvoj u online nastupu i prodaji malim i srednjim preduzećima u Srbiji, Visa i Raiffeisen banka a.d. organizuju konkurs.

U periodu do 21.  juna ove godine, pravna lica sa sedištem u Srbiji kojima je neophodna internet prodavnica moći će da se jednostavno prijave na konkurs za podršku i dobiju mogućnost besplatne izrade online prodavnice uz besplatno jednogodišnje održavanje, kao i brojne druge pogodnosti.

Do 50 malih i srednjih preduzeća zainteresovanih za online prodaju, a koja ispune uslove konkursa, imaće pravo na besplatno otvaranje internet prodavnice, kao i na besplatno održavanje u trajanju od 12 meseci. Pored toga, biće obezbeđene usluge profesionalnog fotografa i obrade fotografija proizvoda, uputstva i obuke za korišćenje same platforme za prodaju, obezbeđivanje i podešavanje SSL sertifikata – protokola za sigurnu razmenu podataka na sajtu i online prodaju i SEO optimizacija sadržaja (prilagođavanje sadržaja za bolje pozicioniranje sajta na online pretrazi).

Mikro, mala i srednja preduzeća okosnica su razvoja naše privrede, a samo u Srbiji posluje preko 100.000 porodičnih kompanija koje zapošljavaju preko 1.100.000 ljudi. Poslovanje se sve više prebacuje na internet, o čemu svedoči podatak da je online kupovina kod nas zabeležila skok od 32,8 odsto u 2019. u odnosu na 2018, kao i da je oko 1,8 miliona građana kupovalo na ovaj način razne proizvode.

Zainteresovanost za online kupovinu raste iz godine u godinu, jer potrošači mogu na brz i efikasan način da nabave željene proizvode – iz udobnosti doma, u bilo koje doba dana ili noći. Firme koje nude e-trgovinu imaju priliku da smanje troškove i privuku nove kategorije potrošača, zahvaljujući jednostavnom pristupu širokom spektru roba i usluga. Ovim projektom želimo da podstaknemo mala i srednja preduzeća da usvoje inovativne načine prodaje i tako unaprede svoje poslovanje, budući da je naša misija da omogućimo pojedincima, privredi i ekonomijama da se razvijaju”, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Svake sedmice stručna komisija će birati po pet naših preduzeća koja na najbolji način zadovoljavaju kriterijum kvaliteta dostavljenog poslovnog plana, i koja će dobijati pakete podrške.

Mikro i mala preduzeća i preduzetnici su stub naše privrede, ali istovremeno i njen najosetljiviji deo, posebno u izazovnim vremenima kao što je ovo. Zato je banka želela da im pokaže da mogu da računaju i na ovaj vid pomoći, ne samo kroz zvanične mere podrške sektoru MSP, koji ćemo takođe podržati. Online prodaja je već dugo najbolji način za plasiranje proizvoda za različite sektore privrede, a u novim okolnostima u toku i nakon prestanka pandemije, njen udeo u ukupnoj prodaji će dodatno rasti. Važno je da svi mali privrednici koji mogu da koriste sve prednosti e-trgovine, što pre steknu neophodna znanja, veštine, ali i tehničku podršku“, izjavio je ovim povodom Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Učesnici u konkursu su obavezni da dostave sve informacije koje su zahtevane u formularu za učestvovanje na stranici https://www.e-commerce.rs/VisaRaiffeisenBankKonkursSMB.

Pobednici konkursa će nakon završetka nedelje u kojoj su dostavili prijave, a najkasnije u roku od pet radnih dana od završetka iste, biti obavešteni o svojoj nagradi. Na konkursu imaju prava da učestvuju sva pravna lica registrovana na teritoriji Republike Srbije.

Related Posts