Virtuelna jahta prodata za 650.000 dolara

by Vesna Lapčić

I to se desilo, virtuelna jahta „Metaflower Super Mega Yacht“ prodata je za 650.000 dolara. Sandbox, virtualni svet izgrađen u Ethereumu u kojem korisnici mogu prodavati, kupovati i trgovati digitalnim predmetima i robom, praviti sopstvene igre te monizovati svoja iskustva, zabeležio je ovu, dosad neviđenu transakciju, piše Jutarnji list.

Luksuzno plovilo, koje je deo metaverzuma, ima, između ostaloga, dva heliodroma, hidromasažne kade i DJ kabinu. „Metaflower“ je postao najskuplji nezamenjivi token (NFT) koji je ikad prodat u Sandboxu.

LJUDI KUPUJU VIRTUELNU ODEĆU

Prema fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, prodata virtualna jahta bele je boje i ima tri etaže, a plaćena je u kriptovaluti u iznosu od 149 Ether tokena. Megaplovilo je objavio Republic Realm, razvojni programer metaverzuma. Plovilo je posebno dizajnirano kao deo luksuzne NFT serije napravljene upravo za Sandbox. U istoj seriji nalaze se i privatna ostrva, gliseri, jet ski i drugi proizvodi.

Portal Gadgets.ndtv.com podseća da je ranije za 2,43 milijuna dolara prodano i zemljište u Decentralandu, trodimenzionalnom svemiru virtualne stvarnosti izgrađenom na Ethereumu. Korisnici u tom svetu mogu kupiti komade zemlje i imanja za svoje virtualne avatare kako bi prilagodili svoje iskustvo postojanja u alternativnoj stvarnosti.

Foto: Twiter

 

 

Related Posts