UNIQA donirala 16.000 evra SOS dečijim selima u SEE regionu

by Vesna Lapčić

U zajedničkoj dobrotvornoj akciji, grupa zemalja koja čini UNIQA SEE region, a koji se sastoji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bugarske, zajedno su donirale 16.000 evra SOS Dečijim selima i drugim organizacijama koje, u svakoj od zemalja, brinu o deci bez roditeljskog staranja i pomažu porodicama u krizi da ostanu na okupu.

Ovom društveno odgovornom kampanjom, UNIQA osiguranje nastavlja tradiciju ulaganja u zajednicu, pružajući podršku najmlađima kojima je pomoć neophodna, istovremeno ukazujući na važnost empatije i saosećanja prema najranjivijim kategorijama društva.

Oslanjajući se na strategiju „UNIQA 3.0 – Seme budućnosti” u okviru koje je briga o zajednici među vodećim principima poslovanja, UNIQA nastoji da svojim aktivnostima pozitivno utiče na svoje okruženje i unapredi sredinu u kojoj posluje.

Kako bi obradovali decu i ulepšali im praznike, ovoj inicijativi su se u duhu Deda Mraza pridružili zaposleni u UNIQA osiguranju darujući mališanima širom regiona paketiće, knjige, igračke i slatkiše.

Predstavnici UNIQA osiguranja u Srbiji uručili su ček u vrednosti od 3.500 evra i paketiće mališanima koje pomažu SOS Dečija sela Srbija.

„Ovim paketićima ćemo obradovati decu, a novčana sredstva će biti uložena u poboljšanje uslova života dece uključene u Programe jačanje porodice Fondacije SOS Dečija sela Srbija. U skladu sa vrednostima koje kompanija neguje, zaposleni u UNIQA osiguranju veruju u solidarnost sa najosetljivijim društvenim grupama, koju pokazuju i kroz svoja dela, i odgovorno pristupaju prilikom kreiranja dobrotvornih inicijativa u želji da naše okruženje postane bolje i humanije mesto za život,” izjavila je Sonja Marić, direktorka brenda i komunikacija UNIQA osiguranja u Srbiji i regionalni senior lider za jugoistočnu Evropu.

U ime Fondacije SOS Dečija sela ček je primila Danijela Barjaktarović, menadžerka Programa jačanje porodice. Ovaj program nastoji da pomogne porodicama u krizi, kako bi ostale na okupu, verujući da je porodica najbolje mesto za odrastanje deteta. Od 2013. godine, ovaj Program je podržao više od 900 porodica i 2000 dece i mladih, a kao rezultat posvećenog rada 98% porodica uključenih u ovaj Program je uspelo da obezbedi minimalne uslove za život i razvoj svoje dece u okrilju njihove porodice.

Briga o zajednici predstavlja jedan od vodećih principa poslovanja UNIQA osiguranja i kompanija će nastaviti da inicira različite društveno odgovorne aktivnosti usmerene ka poboljšanju uslova života u zajednicama u kojima posluje.

Related Posts