UniCredit osvojio 22 nagrade u različitim kategorijama i regionima

by Vesna Lapčić

Rezultati ovogodišnje ankete o finansiranju trgovine koju sprovodi časopis „Euromoney“ ponovo su potvrdili mesto UniCredit-a kao jednog od vodećih igrača u sektoru finansiranja trgovine širom Evrope, a banka je osvojila 22 nagrade u različitim kategorijama i regionima.

Anketom, koja se sprovodi već 12. godinu za redom, prikupljaju se mišljenja oko 12.000 kompanija i finansijskih institucija, što predstavlja ubedljiv dokaz kvaliteta UniCredit-ove ponude rešenja, vodećeg korisničkog servisa i odličnog razumevanja tržišta. Banke su analizirane u dve kategorije – „Najbolja usluga“, u okviru koje je analiziran korisnički servis, i „Tržišni lider“, koji kombinuje penetraciju, udeo poslovanja i podatke o prometu kako bi se napravila generalna rang lista najboljih banaka za finansiranje trgovine.

U kategoriji „Najbolja usluga“, UniCredit je zadržao lidersko mesto još jednu godinu za redom, ali je i obezbedio uspeh u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE), u Srbiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj, i bio je broj jedan u Bugarskoj po prvi put u toj kategoriji. Sve to ukazuje na izvanrednu uslugu UniCredit-a na njegovim ključnim tržištima u Evropi i šire.

UniCredit je takođe ostvario veliki uspeh u kategoriji „Tržišni lider“, obezbedivši mesto na vrhu u CIE, kao i u deset država – konkretno, u Srbiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji i Slovačkoj, a osvojio je prvo mesto i u Bugarskoj.

Aleksandra Rašić, članica Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbije i direktorka korporativnog bankarstva, tim povodom izjavila je: “Naša posvećenost pružanju najkvalitetnijih usluga i rešenja klijentima je konstantna, a svakako smo i tokom prethodne godine nastavili da se prilagođavamo novim tržišnim okolnostima i trendovima. Ova anketa nam pokazuje da se taj trud zaista prepoznaje, što dokazuje i činjenica da smo izbor za 75 od 100 najvećih srpskih kompanija. Veoma je značajno što na domaćem tržištu možemo da koristimo iskustvo i primere iz široke prakse zemalja članica UniCredit-a i na taj način klijentima omogućimo optimalna rešenja za sve njihove potrebe”.

Luka Korsini, direktor sektora Globalnog transakcionog bankarstva, rekao je: „Prethodnih 12 meseci doneli su talas novih izazova u industriji finansiranja trgovine. Kao odgovor na to, dodatno smo osnažili naše partnerstvo s klijentima dok nastavljamo da usavršavamo naša digitalna rešenja. Odlično je videti da se naš trud odrazio kroz još jedan skup odličnih rezultata“.

Rikardo Madineli, direktor sektora Globalnog transakcionog bankarstva za centralnu i istočnu Evropu u UniCredit-u, izjavio je: „Ovi uspesi potvrdili su da naši klijenti prepoznaju našu stručnost u pružanju vodećih rešenja za finansiranje trgovine u svim ključnim tržištima UniCredit-a i predstavljaju priznanje za naše vredne kolege u centralnoj i istočnoj Evropi. Biće nam drago da nastavimo da pružamo našim klijentima vodeće usluge na tržištu i inovativne proizvode i u budućnosti“.

Rezultati ankete o finansiranju trgovine časopisa „Euromoney“ predstavljaju još jedan u nizu uspeha UniCredit-ove platforme za finansiranje trgovine. Ovo priznanje stiže nakon „Euromoney“ nagrade za najbolju banku za transakcione usluge u zapadnoj Evropi u 2022. i za najbolju banku za transakcione usluge u CIE, kao i nagrade za najbolju banku za finansiranje trgovine u zapadnoj Evropi, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u 2023. u izboru „Global Finance-a“.

Related Posts