Swinto je pobednik ovogodišnjeg Elevator Lab Challenge South-East Europe projekta

by Vesna Lapčić

Pobednik fintek takmičenja  Elevator Lab Challenge South-East Europe   izabran je tim Swinto, koji će imati priliku da se predstavi na međunarodnom Elevator Lab Demo Day-u na proleće 2022. godine, da upozna rukovodstvo Raiffeisen Bank International grupacije i dobije stručne savete o poslovnim prezentacijama i jedinstvenim načinima predstavljanja poslovnim klijentima. Pobednik dobija i nagradu od 10.000 evra.

Tim Swinto, koji je ujedno i pobednik druge polufinalne večeri u kategoriji Payments and Advanced Analytics Solutions, podelio je svoje utiske nakon pobede u finalu:

„Uživali smo u ovom iskustvu, dalo nam je divnu priliku da ponovo otkrijemo našu ideju i ono što nudimo. Uložili smo mnogo truda da napravimo prezentaciju koja je u potpunosti odražavala našu kompaniju”.

Stručni žiri, sastavljen od menadžera Raiffeisen banke, ocenjivao je najinovativnija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija, a polufinalna takmičenja održana su po sledećim kategorijama:

Pobednik je prve polufinalne večeri održane 1. decembra bio je Easy Albania. Njihovo rešenje bilo je najbolje u oblasti Innovative Banking Solutions for Retail, SME, and Corporate Clients. U drugom polufinalu, 2. decembra, u kategoriji Payments and Advanced Analytics Solutions, najbolje rešenje po oceni stručnog žirija, ponudio je tim Swinto. Najinovativnije rešenje na polufinalnoj večeri 3. decembra, u kategoriji ESG Solutions, osmislio je tim TE Pema. Timovi pobednici polufinalnih večeri, kao najbolji u svojim kategorijama, osvojili su po 5.000 €, mogućnost da razviju pilot projekat sa nekom od lokalnih banaka, priliku da svoja rešenja integrišu u sisteme Raiffeisen banke i dođu do 2,6 miliona klijenata, kao i plasman u Elevator Lab 2021 finale.

 Elevator Lab Challenge South-East Europe je regionalno startap takmičenje Raiffeisen grupe fokusirano na podršku tehnološkim inovacijama koje utiču na pozitivan razvoj finansijsko-bankarskih sistema. I ove godine, putem online događaja uživo, timovi učesnici dobili su šansu da predstave svoja fintech rešenja ekspertima, a gledaoci priliku da se pridruže diskusiji i edukuju u oblasti startap rešenja.

Detaljne informacije o takmičenju, učesnicima, žiriju i nagradama možete pronaći na linku: https://elevator-lab.com/challenges/regional-1/, dok Gala događaj u celosti možete pogledati OVDE.

Related Posts