Svetski mobilni kongres otkazan zbog korona virusa

by Vesna Lapčić

Svetski mobilni kongres (The Mobile World Congress) koji se održava godišnje i okuplja kompanije iz industrije telekomunikacija, otkazan je zbog straha od korona virusa, prenosi Rojters.

Kongres je trebalo da bude održan od 24-27 februara.

„GSMA asocijacija telekomunikacionih kompanija otkazala je ovogodišnji kongres u Barseloni zbog globalne zabrinutosti u vezi sa korona virusom, nesigurnosti zbog putovanja i drugih okolnosti zbog kojih je nemoguće da GSMA održi ovaj skup“, izjavio je Džon Hofman, izvršni direktor GSMA. 

Nakon što su velike kompanije, učesnice kongresa, odlučile da se povlače sa ovogodišnjeg događaja, među kojima su Deutsche Telekom, Vodafone, britanski Telekom BT i Nokia, održana su dva hitna sastanka posle kojih je odlučeno da se kongres otkazuje. 

Ada Colau, gradonačelnica Barselone rekla je da je „grad i dalje spreman da bude domaćin događaja“ i da španski zdravstveni zvaničnici ukazuju da nema razloga za otkazivanje kongresa.

Na ovom sajmu godišnje se obično okupi oko 100.000 posetilaca.

Iz GSMA su poručili, kako prenose agencije, da će nastaviti da rade na pripremama za održavanje događaja sledeće godine. 

Inače, kongres donosi oko 492 miliona evra gradu Barseloni, kako pišu španski mediji, i stvara oko 14.000 privremenih radnih mesta.

Related Posts