EY osmi put bira preduzetnika godine

by Vesna Lapčić

Revizorsko – konsultantska kompanija EY osmu godinu po redu dodeljuje nagradu najuspešnijem preduzetniku u Republici Srbiji. U trci za nagradu ove godine učestvuje 30 preduzetnika ispred 24 kompanije iz 14 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 1.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su ukupno poslovni prihod od 12 milijardi dinara.

Na današnjoj konferenciji za medije revizorsko-konsultantska kompanija EY najavila je osmi po redu izbor za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine™. Kontinuiran rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj preduzetništva. Više od 200 preduzetnika koji su se za ovo priznanje takmičili u prethodnih osam godina zapošljavaju 21.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od neverovatnih 190 milijardi dinara.

„Kroz Program EY Preduzetnik godine, već osam godina po redu, imamo veliku čast i privilegiju da ispratimo najuspešnije preduzetničke priče u našoj zemlji. Takođe, ova privilegija istovremeno je i naša obaveza da svake godine budemo što bolji. Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da se u ovogodišnjem izboru za EY Preduzetnika 2019. godine našlo 30 kandidata, od kojih trećinu čine žene. Ovi kandidati stoje ispred 24 kompanije, zapošljavaju preko 1.000 zaposlenih, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od 12 milijardi dinara. O uspešnosti srpskog preduzetništva svedoči i činjenica da se za osam godina koliko naš program postoji izdvojilo preko 200 kanididata koji predstavljaju najsvetlije primere domaće privrede.“, izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu-Hercegovinu

Podršku programu tradicionalno pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija. Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 27. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2020. godine.

Related Posts