Home Uncategorized Srpski dani osiguranja 25. i 26.11.2021.

Srpski dani osiguranja 25. i 26.11.2021.

by Vesna Lapčić

Pod sloganom „Tempora mutantur, nos et mutantur in ilis – Vremena se menjaju, menjamo se i mi” u hotelu Izvor u Aranđelovcu biće održani peti Srpski dani osiguranja. Na ovogodišnjoj konferenciji 25. i 26.novembra biće razgovora o tome koliko je pandemija izazvana korona virusom izmenila sektor osiguranja, šta je naučeno iz ove krize i da li su svi akteri spremni za narednu Kovid-20 krizu.

Najvećem regionalnom skupu iz oblasti osiguranja, koje tradicionalno organizuje Udruženje osiguravača Srbije, prisustvovaće predstavnici osiguravajućih kuća, visoki državni zvaničnici kao i domaći i stručnjaci iz inostranstva.
Nakon uvodnog govora Ivane Soković, predsednice UO Udruženja osiguravača Srbije, prisustnima će se obratiti i guvernerka Jorgovanka Tabaković koja će svečano otvoriti konferenciju. Prvog dana konferencije biće razgovora i o razvoju potencijala i sinergije tržišta osiguranja i tržišta kapitala, kao i koliko je Pošta Srbije kanal za generisanje rasta tržišta osiguranja. Na okruglom stolu na temu „Kovid–20 da li smo spremni“ učešće su potvrdili i profesori sa Ekonomskog i Pravnog fakulteta, kao i profesor sa prestižnog univerziteta Leuven u Belgiji.

Drugi dan konferencije otvoriće ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji će istaći značaj saradnje MUPa i osiguračava, a nakog toga biće održan okrugli sto na temu koliko je zdravstveno osiguranje snaga i partner države. Na tom okruglom stolu učestvovaće ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, kao i predstavnici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i osiguravajućih društava.

Na petim Srpskim danima osiguranja govoriće se i o saradnji UOS i Udruženja banaka Srbije, kao i o budućnosti životnih osiguranja nakon pandemije i finansijske krize, a pripremili smo i gosta iznenađenja.

 

You may also like